RECEPT ZA POSNU SLAVSKU POGAČU ZA SVETOG NIKOLU: Oduševićete goste njenim izgledom i ukusom
Sezona slava je uveliko počela, a budući da je u toku i Božićni post, treba voditi računa o svemu. A evo kako da napravite posnu pogaču, koja provereno uspeva!

Foto Shutterstock
Sastojci:
- Brašno 500 g
- Suvi kvasac 1 kesica
- Šećer 1 kašičica
- So 1 kašičica
- Mlaka voda 300 ml
- Ulje 50 ml
- Sirće 1 kašika
Priprema:
Ako koristite svež kvasac, rastvorite ga u malo mlake vode sa šećerom i ostavite da nadođe. Ako koristite suvi kvasac, pomešajte ga direktno sa brašnom. U veću posudu stavite brašno, so, ulje, sirće i nadošli kvasac (ili suvi kvasac). Postepeno dodajte mlaku vodu i mesite dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite testo da naraste na toplom mestu oko 1 sat, ili dok se ne udvostruči. Kada testo naraste, premesite ga i oblikujte pogaču. Stavite je u podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Pogaču pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C oko 30-40 minuta, ili dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Kada je pogača pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi pre nego što je poslužite.
(superrecepti)
Preporučujemo

DOMAĆI KROASANI SA ČOKOLADOM: Vazdušasti i mekani kao iz pekare
28. 11. 2024. u 15:38

POGAČICE OD PIRE KROMPIRA I SIRA: Idealne za doručak ili užinu
14. 11. 2024. u 07:00

DODIK ŽESTOKO UDARIO NA STANIVUKOVIĆA: Dokle ćeš biti poltron najgore vrste?
PREDSEDNIK Milorad Dodik upitao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića "dokle će biti poltron najgore vrste koji se svakodnevno dodvorava Sarajevu, a optužuje Republiku Srpsku".
21. 08. 2025. u 19:40

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

Da li je ona najzgodnija voditeljka na RTS-u? Objavila fotke u bikiniju sa plaže
VODITELjKA Dragana Kosjerina privlači pažnju svojim atraktivnim izgledom gde god se pojavi.
22. 08. 2025. u 13:24
Komentari (0)