OTARASITE SE NEPRIJATNOG MIRISA OD SPREMANJA RIBE: Trikovi zlata vredni
Nema mnogo neprijatnijih mirisa u domu od onog koji ostaje nakon pripreme ribe. Pečena ili pržena riba može ostaviti jak trag u vašem životnom prostoru, a miris se često zadržava danima, upijajući se u zavese, nameštaj, pa čak i garderobu. Ali, ne očajavajte. Postoje efikasni i jednostavni trikovi koji će osigurati da vaš dom miriše sveže i prijatno, čak i nakon riblje gozbe.

Foto: Shutterstock
1. Limun i mleko: prirodni saveznici
Pre nego što počnete sa pripremom ribe, potopite je u rastvor napravljen od vode i soka od četvrtine limuna. Limun ne samo da neutralizuje miris, već i osvežava ribu. Ako ne postite, još bolja opcija je da ribu potopite u mleko – ovaj trik ne samo da eliminiše miris, već i omekšava meso, čineći ga sočnijim.
Trikovi tokom pripreme
2. Sirće na tihoj vatri
Dok pržite ribu, sipajte vodu u malu šerpicu i dodajte 4-5 kašika jabukovog sirćeta. Ostavite šerpicu na šporetu da tiho isparava. Sirće ima sposobnost da neutralizuje mirise u realnom vremenu, čineći vaš kuhinjski prostor prijatnijim.
3. Tajna jabuke u rerni
Ako pečete ribu, dodajte komad jabuke u pleh. Jabuka će upiti neprijatne mirise, dok će vaša kuhinja ostati sveža. Ovaj trik je jednostavan, ali izuzetno delotvoran.
Nakon pripreme: osveženje prostora
4. Čišćenje sirćetom
Posle kuvanja, ključ je u brzom i temeljnom čišćenju. Operite sve sudove koji su došli u kontakt s ribom i prebrišite radne površine sirćetom. Sirće ne samo da uklanja ostatke masnoće, već i potpuno eliminiše zaostale mirise.
Bonus savet: mirisna osveženja
Ako želite dodatnu svežinu, zapalite sveću sa mirisom citrusa ili vanile nakon kuvanja. Ove arome će dodatno osvežiti prostor i neutralisati eventualne ostatke mirisa.
Sa ovim trikovima, više nećete morati da se brinete o tome da li će vaš dom mirisati na prženu ribu danima nakon pripreme. Probajte ih već danas i uživajte u svežem i prijatnom životnom prostoru!
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)