OTARASITE SE NEPRIJATNOG MIRISA OD SPREMANJA RIBE: Trikovi zlata vredni
Nema mnogo neprijatnijih mirisa u domu od onog koji ostaje nakon pripreme ribe. Pečena ili pržena riba može ostaviti jak trag u vašem životnom prostoru, a miris se često zadržava danima, upijajući se u zavese, nameštaj, pa čak i garderobu. Ali, ne očajavajte. Postoje efikasni i jednostavni trikovi koji će osigurati da vaš dom miriše sveže i prijatno, čak i nakon riblje gozbe.

Foto: Shutterstock
1. Limun i mleko: prirodni saveznici
Pre nego što počnete sa pripremom ribe, potopite je u rastvor napravljen od vode i soka od četvrtine limuna. Limun ne samo da neutralizuje miris, već i osvežava ribu. Ako ne postite, još bolja opcija je da ribu potopite u mleko – ovaj trik ne samo da eliminiše miris, već i omekšava meso, čineći ga sočnijim.
Trikovi tokom pripreme
2. Sirće na tihoj vatri
Dok pržite ribu, sipajte vodu u malu šerpicu i dodajte 4-5 kašika jabukovog sirćeta. Ostavite šerpicu na šporetu da tiho isparava. Sirće ima sposobnost da neutralizuje mirise u realnom vremenu, čineći vaš kuhinjski prostor prijatnijim.
3. Tajna jabuke u rerni
Ako pečete ribu, dodajte komad jabuke u pleh. Jabuka će upiti neprijatne mirise, dok će vaša kuhinja ostati sveža. Ovaj trik je jednostavan, ali izuzetno delotvoran.
Nakon pripreme: osveženje prostora
4. Čišćenje sirćetom
Posle kuvanja, ključ je u brzom i temeljnom čišćenju. Operite sve sudove koji su došli u kontakt s ribom i prebrišite radne površine sirćetom. Sirće ne samo da uklanja ostatke masnoće, već i potpuno eliminiše zaostale mirise.
Bonus savet: mirisna osveženja
Ako želite dodatnu svežinu, zapalite sveću sa mirisom citrusa ili vanile nakon kuvanja. Ove arome će dodatno osvežiti prostor i neutralisati eventualne ostatke mirisa.
Sa ovim trikovima, više nećete morati da se brinete o tome da li će vaš dom mirisati na prženu ribu danima nakon pripreme. Probajte ih već danas i uživajte u svežem i prijatnom životnom prostoru!
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

AMERIČKI VOJNICI PRONAĐENI MRTVI NA GRANICI SA BELORUSIJOM: Nestali tokom vežbe, uzbuna u NATO
ČETIRI američka vojnika koja su nestala tokom NATO vežbi u Litvaniji su poginula, javio je portal LRT (Litvanska radio-televizija), pozivajući se na izvore.
26. 03. 2025. u 17:16

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

ŠTA SE DEŠAVA? Jezero ponovo počelo da "guta" vodu
OVAJ nekontrolisani ispust nema kapije i aktivira se automatski kada nivo vode pređe visinu ulaza.
26. 03. 2025. u 20:29
Komentari (0)