POSNI ROLAT OD SPANAĆA: Fantastično predjelo za slavsku trpezu
Slani rolati su uvek dobro rešenje bilo da ih spremate ukućanima, ili za goste na slavi.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za koru:
- 150 g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 g obarenog iseckanog spanaća
- 200 ml kisele vode
- 2 kašike ulja
Za fil:
- 200 g tunjevine
- 100 g posnog majoneza
Priprema:
Kako biste napravili ovaj rolat, skuvajte spanać i ostavite da se ohladi. Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. U veću činiju sipajte brašno, dodajte so, prašak za pecivo, pa promešajte.
Ravnomerno rasporedite smesu i stavite da se peče 10-15 minuta. Kora je tanka, pa je brzo gotovo. Pečenu koru zajedno sa papirom uvijte u rolat i umotajte u vlažnu krpu. Ostavite da se hladi, a za to vreme pripremite fil. Tunjevinu ocedite od ulja, pa je sjedinite sa posnim majonezom. Odmotajte koru, lagano je odvojite od papira i namažite fil, pazeći da ne idete do ivice, kako fil ne bi curio. Ponovo urolajte koru sa filom i stavite u frižider bar na tri sata, da se sastojci lepo povežu. Ohlađen rolat isecite na kolutove i poslužite. Prijatno!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)