DOMAĆI LIKER OD JAJA: Slatko kremasto piće savršeno za prestojeće praznike
Liker od jaja se čuva u frižideru i servira potpuno hladan. U različitim zemljama postoje različite verzije ovog likera, ali u svakom receptu osnovu čine umućena jaja.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 12 žumanaca
- 560 g finog šećera u prahu
- 2 vanilina šećera
- 300 ml slatke pavlake, nezaslađene
- 520 ml konjaka
Priprema:
Za ovaj napitak pomešajte žumanca sa šećerom u prahu i mutite ih mikserom 3 minuta, sve dok smesa ne postane penasta i kremasta. Prekinite da mutite kako biste dodali vanilin šećer i slatku pavlaku, pa dobro promešajte. Neprestano mešajući dodajte u smesu malo po malo alkohola, pa sve to zajedno procedite kroz gazu. Tečnost sipajte u staklenu posudu i ubacite u frižider tokom noći. Narednog dana još jednom procedite tečnost i liker sipajte u flaše. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA ŠERBET: Napitak koji će vas ugrejati, a možda i smiriti kašalj
06. 11. 2024. u 18:58

SUPER RECEPT ZA TOPLU ČOKOLADU: I greje i sladi, idealna za hladne dane
05. 11. 2024. u 09:00

DOMAĆI ŠVEPS: Ovo osvežavajuće piće je još ukusnije kada ga sami napravite
19. 09. 2024. u 15:22

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

NI LAUŠ NIJE PRIMETIO DO KRAJA SNIMANjA: Najluđa greška iz "Boja na Kosovu"
LAUŠEVIĆ je o snimanju filma "Boj na Kosovu" pisao u knjizi "Godina prođe, dan nikad".
28. 04. 2025. u 10:32
Komentari (0)