DOMAĆI LIKER OD JAJA: Slatko kremasto piće savršeno za prestojeće praznike
Liker od jaja se čuva u frižideru i servira potpuno hladan. U različitim zemljama postoje različite verzije ovog likera, ali u svakom receptu osnovu čine umućena jaja.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 12 žumanaca
- 560 g finog šećera u prahu
- 2 vanilina šećera
- 300 ml slatke pavlake, nezaslađene
- 520 ml konjaka
Priprema:
Za ovaj napitak pomešajte žumanca sa šećerom u prahu i mutite ih mikserom 3 minuta, sve dok smesa ne postane penasta i kremasta. Prekinite da mutite kako biste dodali vanilin šećer i slatku pavlaku, pa dobro promešajte. Neprestano mešajući dodajte u smesu malo po malo alkohola, pa sve to zajedno procedite kroz gazu. Tečnost sipajte u staklenu posudu i ubacite u frižider tokom noći. Narednog dana još jednom procedite tečnost i liker sipajte u flaše. Uživajte!
(stvarukusa)
Preporučujemo

RECEPT ZA ŠERBET: Napitak koji će vas ugrejati, a možda i smiriti kašalj
06. 11. 2024. u 18:58

SUPER RECEPT ZA TOPLU ČOKOLADU: I greje i sladi, idealna za hladne dane
05. 11. 2024. u 09:00

DOMAĆI ŠVEPS: Ovo osvežavajuće piće je još ukusnije kada ga sami napravite
19. 09. 2024. u 15:22

SKANDAL U BRITANIJI, PORODICE U ŠOKU: Direktorka mrtvačnice gledala crtani film sa mrtvim bebama u svojoj kući
EJMI Apton (38), osnivačica udruženja Florrie’s Army u Lidsu u Engleskoj, našla se u centru velike afere nakon što su roditelji preminule dece otkrili da su tela njihovih beba držana u njenoj kući umesto u mrtvačnici.
27. 08. 2025. u 17:50

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

Imaju mesečnu platu 109.050$, a SIROTINjA su! Sve im pojede kirija
IMA i takvih slučajeva...
10. 09. 2025. u 09:24
Komentari (0)