SAVRŠENE ZA BADNJI DAN: Tri najlepša recepta za posne slane kuglice koje se tope pod nepcima
Ideja za posne specijalitete nikad dosta, a ako se jednostavno prave i ukusni su, onda ste napravili pun pogodak . Brzo i lako se spremaju, dekorativne su i preukusne.

Foto: Shutterstock
Kuglice od leblebija i spanaća
Sastojci:
- 1 konzerva leblebija (ili 250 g skuvanih)
- 2 šake svežeg spanaća
- 1 čen belog luka (sitno iseckan)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike ovsenih pahuljica ili mlevenih semenki
- So, biber, začini po ukusu (kim, korijander)
Priprema:
Izblendajte leblebije, spanać, beli luk, ulje i začine.
Dodajte ovsene pahuljice dok ne dobijete čvrstu smesu.
Oblikujte kuglice i pecite na 200°C oko 20 minuta ili pržite na malo ulja.
Kuglice od krompira i šargarepe
Sastojci:
- 2 krompira (skuvena i izgnječena)
- 1 šargarepa (sitno narendana)
- 2 kašike prezli ili ovsenih pahuljica
- 1 kašičica senfa
- So, biber, začini po ukusu (peršun, dimljena paprika)
Priprema:
Pomešajte sve sastojke u homogenu smesu.
Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u prezle ako želite hrskavu koricu.
Pecite na 200°C oko 25 minuta ili pržite na malo ulja.

Foto: Shutterstock
Kuglice od oraha i pečuraka
Sastojci:
- 200 g pečuraka (sitno seckanih)
- 100 g mlevenih oraha
- 1 glavica crnog luka (sitno iseckana)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika sojinog sosa
- So, biber, začini po ukusu (majčina dušica, origano)
Priprema:
Propržite luk na maslinovom ulju, dodajte pečurke i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte orahe, sojin sos i začine, pa promešajte.
Kada se smesa ohladi, oblikujte kuglice i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Prijatno!
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POSNI MAFINI SA LIMUNOM: Fantastična kombinacija ukusa
18. 12. 2024. u 15:24Novosti online

POSNI KOLAČ SA SUVIM VOĆEM I ORASIMA: Odlična poslastica za posne dane (VIDEO)
20. 12. 2024. u 13:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)