ROLAT SA ŠUNKOM: Savršeno predjelo za svaku priliku
Rolat sa šunkom brzo je i jednostavno rešenje za ukusno predjelo, a uz lako prilagodljivo punjenje, savršen je za svaki ukus.
Sastojci:
- jaja 4
- brašno 4 kašike
- prašak za pecivo 1 kesica
- pavlaka 2 kašike
- so prstohvat
- feta sir 250 gr
- 1 jogurt
- praška šunka 200 gr
Priprema:
Belanca odvojite od žumanaca i sa prstohvatom soli umutite u čvrst sneg.
Posebno umutite žumanca sa pavlakom pa u to dodajte belanca i polako promešajte.
Na kraju dodajte brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo pa sve promešajte varjačom.
Pripremljenu smesu razlijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Pečenu koru uvijte u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi.
Za to vreme umutite feta sir i jogurt, dodajte seckanu stišnjenu šunku i sve promešajte.
Koru razvite i premažite filom pa ponovo urolajte. Ostavite u frižider da se stegne. Neposredno pred služenje isecite na parčad.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MISLITE NA NOVU GODINU I BOŽIĆ: Torta od mesa - Savršeno predjelo za svečanu trpezu
24. 12. 2024. u 13:00Novosti online
ZABORAVITE NA RUSKU I MIMOZU: Čuvena rumunska salata iz rerne, ovo svečano predjelo ukrasiće svaku trpezu (VIDEO)
19. 12. 2024. u 11:00Novosti online
POSNI ROLAT OD SPANAĆA: Fantastično predjelo za slavsku trpezu
16. 12. 2024. u 15:00
NEMAČKI BILD: Rusi nezaustavljivo napreduju - Uskoro kreću borbe u Dnjepropetrovskoj oblasti, tamo nikada nisu bili
RUSKI vojnici nastavljaju napredovanje i sada se nalaze svega 7 kilometara od Dnjepropetrovske oblasti Ukrajine, gde "do sada nije bilo kopnenih borbi". Ovo se navodi u članku nemačkog lista Bild, koji je napisao novinar Julijan Repke.
04. 01. 2025. u 15:35
BIĆE PUNO SNEGA, ČAK I U BEOGRADU: Meteorolog dao prognozu za praznike, pa otkrio kakvo će biti leto i sve iznenadio
GOST jutarnjeg programa "Novosti" bio je meteorolog Ivan Ristić koji je govorio o tome kakvo nas vreme očekuje posle praznika, ali i tokom leta i cele godine.
03. 01. 2025. u 20:35
"NEĆE ONO TEBE PRAVITI SRPKINjOM" Potresna ispovest - krvnik joj ubio muža na Cetinju, pa je pozvao telefonom: "Rekao je i spustio slušalicu"
CETINjE se nije oporavilo od stravičnog masakra od pre skoro tri leta, a na samom početku ove godine otvorene su nove strašne rane.
04. 01. 2025. u 14:52
Komentari (0)