PUNJENE KORPICE SAVRŠENO PREDJELO: Lako se prave, dekorativne su, a ukus je fantastičan
Kod ovog recepta možete nadev da menjate i prilagođavata vašem ukusu.

Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
Za korpice:
- 300 g brašna
- 120 g putera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica senfa
- 1 žumance
- 3 kašike mleka
Za fil:
- 100 g kiselih krastavaca
- 100 g obarene šargarepe
- 100 g kačkavalja
- 100 g stišnjene šunke
- 100 g šampinjona
- 100 ml majoneza
- 10 maslina bez koštica
Priprema:
Korpice: U činiji pomešajte brašno i so, dodajte iseckan puter i umesite mrvičasto testo. Dodajte žumance, senf i mleko, pa umesite glatko testo. Pokrijte činiju folijom i stavite u frižider na 20 minuta. Testo rastanjite oklagijom, pa čašom vadite krugove (veličina zavisi od kalupa za mafine). Obložite podmazane kalupe, izbockajte testo viljuškom na nekoliko mesta i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
(trpeza)
Preporučujemo

RECEPT ZA POSNE PRŽENICE: Za super početak dana
03. 01. 2025. u 11:05Novosti online

ROLAT SA ŠUNKOM: Savršeno predjelo za svaku priliku
02. 01. 2025. u 13:00Novosti online

PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM ZA NOVOGODIŠNjU TRPEZU: Sa njom nema greške
31. 12. 2024. u 14:55Novosti online

RECEPT ZA RUSKU SALATU SA GOVEDINOM: Nezaobilazna na prazničnoj trpezi
01. 01. 2025. u 13:00Novosti online

MOLDAVIJA DONELA ODLUKU VEZANU ZA SRBIJU: Ograničili uvoz ove namirnice iz naše zemlje
VLADA Moldavije donela je odluku o privremenom ograničenju uvoza šećera iz Srbije, uz obrazloženje da na taj način želi da zaštiti domaću proizvodnju i stabilizuje tržište.
10. 10. 2025. u 13:22

RUSI OTKRILI ČIME SU SINOĆ GAĐALI UKRAJINU: "Odgovor na terorističke udare po civilnim objektima"
RUSKE oružane snage tokom noći izvele su masovni napad na energetske objekte koji napajaju vojno-industrijski kompleks Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
10. 10. 2025. u 14:48

"OTEĆE VAM DECU! Mirjana Bobić Mojsilović upozorila roditelje
"ZATO, roditelji, dok još nije kasno, zgrabite svoju decu i zabavite ih sami!"
09. 10. 2025. u 10:15
Komentari (0)