DUBAI MAFINI: Mekani zalogajčići lepši i od čokolade
Ako vam se dopada viralna Dubai čokolada, mafini inspirisani ovom neodoljivom poslasticom s pistaćima su nešto nezaobilazno ove godine.

sweetsaltysabrin/TikTok Screenshot
Sastojci:
- 4 kašike šećera
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za šecivo
- 3 kašike kakao praha
Za fil:
- 200 kadaif rezanaca
- 1 kašičica putera
- 4 kašike putera od pistaća
- 2 kašike susamove paste (tahinija)
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g crne čokolade
Priprema:
Umutite jaja, šećer i so dok ne bude penasto. Dodajte ulje i mleko i dobro promešajte ili mutite minut do dva.
Sipajte u kalup za mafine, obložen korpicama, i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15-18 minuta.
Prelijte izlomljenu čokoladu slatkom pavlakom, pa otopite uz mešanje na srednjoj vatri (ili prelijte čokoladu vrelom slatkom pavlakom i mešajte dok se čokolada ne otopi). Prekrijte prozirnom folijom, pa kad se ohladi mutite kratko mikserom.
U činiji pomešajte kadaif rezanca, otopljen puter, puter od pistaća i susamovu pastu, pa time filujte pečene mafine kojima ste odsekli vrh.
Sipajte čokoladnu glazuru u špric, pa ukrasite mafine. Po želji za dekoraciju dodajte i kockice čokolade.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MAFINI SA JABUKAMA I ORASIMA: Savršena kombinacija mirisa i ukusa (VIDEO)
10. 01. 2025. u 11:00Novosti online

ČOKOLADNI MAFINI: Pripremite omiljeni slatkiš za sve generacije
27. 12. 2024. u 11:00

BRZO I LAKO SE PRAVE: Slani mafini sa maslinama, uživaćete u svakom zalogaju
23. 09. 2024. u 07:00

NAPRAVITE SOČNE MAFINE SA DžEMOM: Nikad ukusniji, nećete im odoleti
16. 09. 2024. u 17:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)