LAZANJE BOLONJEZE: Lak i jednostavan recept za omiljeni italijanski specijalitet

Jovana Vasić

15. 01. 2025. u 11:00

Odvojte malo vremena i oduševite porodicu ovim fantastičnim jelom.

ЛАЗАЊЕ БОЛОЊЕЗЕ: Лак и једноставан рецепт за омиљени италијански специјалитет

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • kore za lazanje 500 g
  • parmezan 80 g
  • biber 1 kašičica
  • mleveno meso 700 g
  • origano 2 kašičice
  • bosiljak 2 kašičice
  • ulje 140 ml
  • ruzmarin 1 grančica
  • paradajz pire 50 ml
  • sok od paradajza 500 ml
  • so po ukusu

Bešamel sos:

  • mleko 1 l
  • kačkavalj 160 g
  • ulje 120 ml
  • brašno 200 g
  • so po ukusu

Priprema:

Za bešamel sos u šerpicu sipajte ulje i kada se dobro zagreje mešajući dodajite brašno. Pržite nekoliko minuta i lagano sipajte mleko, sve vreme mešajući. Posolite po ukusu i dodajte kačkavalj.

U tiganju zagrejte ulje i dodajte meso, pa ga kratko izdinstajte. Dodajte sok od paradajza i paradajz pire, pa kad prokuva dodajte so i biber, a zatim i ostale začine i ruzmarin. Sos kuvajte još oko deset minuta. Izvadite ruzmarin.

U vatrostalnu posudu sipajte ulje i ređajte testo, bešamel, pa bolonjeze sos. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sastojke. Pospite parmezanom i pecite na temperaturi od 220 stepeni oko 45 minuta.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKI POVRATAK: Katarina Tomašević ponovo u srpskom rukometu