KAKO NAJBRŽE SKUVATI SLAVSKO ŽITO: Donosimo vam trik uz koji će svako zrno biti raskuvano i rastresito
Postoji trik kojim možete ubrzati kuvanje slavskog žita i tako skratiti vreme pripreme. Sve što je potrebno da uradite je da dan ranije potopite pšenicu u vodi i tako ostavite dok ne krenete da je kuvate sutradan. Na taj način će zrna omekšati i ona će se mnogo brže skuvati.
Sastojci:
- pola kg pšenice belije
- pola kg prah šećera
- pola kg mlevenih oraha
- 2-3 kesice vanilin šećera
- pola kašičice cimeta
- mleveni orasi i jezgra oraha za ukrašavanje
Priprema:
Potopljenu pšenicu ocedite pa nalijte čistu vodu. Kuvajte dok se zrno ne raspadne, za to će vam otprilike trebati 15-20 minuta, ako ste ga prethodno potapali. Zatim procedite i sameljite na mašini za meso. Mleveno žito sjediniti sa prah šećerom i mlevenim orasima. U pripremljenu masu dodati 2-3 kesice vanilinog šećera, i cimet po želji. Tako pripremljeno žito prebaciti u činiju za serviranje, posuti mlevenim orasima i ukrasiti po želji polovinama jezgra oraha.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KREMASTA SUSAM SALATA: Savršen prilog za trpezu na Svetog Stefana - Pravi se za 10 minuta, a jede u slast
08. 01. 2025. u 15:00Novosti online
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA: Idealna za slavu, a gotova očas posla
13. 11. 2024. u 17:06
OPČINIĆE SVE ZA TRPEZOM: Domaći slavski venac punjen urnebesom i šunkom (VIDEO)
23. 10. 2024. u 07:00
PRED NAMA SU TRI VELIKA PRAZNIKA U NIZU: Sutra je Krstovdan - ove običaje bi trebalo da ispoštujete
SRPSKA pravoslavna crkva (SPC) sutra slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru na samom početku hrišćanske propovedi. Potom sledi Bogojavljenje, pa Jovanjdan.
17. 01. 2025. u 15:55
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
SMRT ZA SRPSKU NOVU Preminula majka popularne folkerke, ona se oglasila: "Umrla je u miru"
POSLEDNjE trenutke provela je u Valjevu, gde je inače i živela.
17. 01. 2025. u 15:45
Komentari (0)