KAKO NAJBRŽE SKUVATI SLAVSKO ŽITO: Donosimo vam trik uz koji će svako zrno biti raskuvano i rastresito

Jovana Vasić

18. 01. 2025. u 13:00

Postoji trik kojim možete ubrzati kuvanje slavskog žita i tako skratiti vreme pripreme. Sve što je potrebno da uradite je da dan ranije potopite pšenicu u vodi i tako ostavite dok ne krenete da je kuvate sutradan. Na taj način će zrna omekšati i ona će se mnogo brže skuvati.

КАКО НАЈБРЖЕ СКУВАТИ СЛАВСКО ЖИТО: Доносимо вам трик уз који ће свако зрно бити раскувано и растресито

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • pola kg pšenice belije
  • pola kg prah šećera
  • pola kg mlevenih oraha
  • 2-3 kesice vanilin šećera
  • pola kašičice cimeta
  • mleveni orasi i jezgra oraha za ukrašavanje

Priprema:

Potopljenu pšenicu ocedite pa nalijte čistu vodu. Kuvajte dok se zrno ne raspadne, za to će vam otprilike trebati 15-20 minuta, ako ste ga prethodno potapali. Zatim procedite i sameljite na mašini za meso. Mleveno žito sjediniti sa prah šećerom i mlevenim orasima. U pripremljenu masu dodati 2-3 kesice vanilinog šećera, i cimet po želji. Tako pripremljeno žito prebaciti u činiju za serviranje, posuti mlevenim orasima i ukrasiti po želji polovinama jezgra oraha.

(still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.

30. 09. 2025. u 20:58

Komentari (0)

Mališani i VODAVODA Vodica zajedno na Oplencu