DOMAĆI LIKER OD NARA: Pravi se od samo tri sastojka, po tradicionalnom italijanskom receptu
Pravljenju likera od nara posebna pažnja se poklanja u Italiji gde ovo piće ima gotovo svaka kuća.
Foto: Shutterstock
Liker se jednostavno pravi, a čeka se svega 10 dana da odstoji. Slatkastog je ukusa, pa ga mnogi nazivaju i ženskim pićem, a uglavnom se pije pre jela jer je odličan za otvaranje apetita.
Sastojci:
- 4 veća nara
- 700 ml votke
- 500 g šećera
Priprema:
Nar očistite i odvojite zrna. Stavite ih u veću teglu koja ima poklopac, pa ih pospite šećerom i zalijte votkom. Zatvorite poklopac, pa teglu dobro protresite da se šećer rastopi i svi sastojci lepo povežu. Stavite je na tamno i hladno mesto i ostavite je da stoji 10 dana. Povremeno protresite teglu ukoliko se šećer nakupi na dnu. Kada je liker spreman, procedite ga kroz gazu i sipajte u staklenu, prethodno sterilisanu flašu. Zatvorite poklopac i čuvajte na tamnom mestu, a možete i u frižideru da bude hladan. Služite ga u malim čašicama, a što duže bude stajao, to će biti lepši.
(stvarukusa)
Preporučujemo
DOMAĆI LIKER OD JAJA: Slatko kremasto piće savršeno za prestojeće praznike
29. 12. 2024. u 15:00Novosti online
LIKER OD MANDARINE: Osvežavajući aperitiv za sve ljubitelje slatkih pića
12. 11. 2024. u 18:54
RECEPT ZA KUVANU RAKIJU: Topla šljivovica za hladne dane
13. 01. 2025. u 20:41Novosti online
IDEALAN NAPITAK ZA HLADNE DANE: Kombinacija vina i cimeta će vas oboriti s nogu
02. 12. 2024. u 15:00
PREMINUO SLAVNI GLUMAC: Vest potvrdila državna agencija, bio je miljenik mnogih generacija
GLUMAC Homajun Eršadi preminuo je u 78. godini nakon borbe sa rakom.
12. 11. 2025. u 16:25
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
PERSONA NON GRATA: "Tijana, šta će Tompson na tvom koncertu?"
"Pa, nikad se ne zna..."
12. 11. 2025. u 11:04
Komentari (0)