LAZANJE SA PALAČINKAMA: Spoj dva omiljena jela koji se priprema brzo i lako

Jovana Vasić

24. 01. 2025. u 13:00

Brza priprema i ukus koji obuzima.

ЛАЗАЊЕ СА ПАЛАЧИНКАМА: Спој два омиљена јела који се припрема брзо и лако

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 12 palačinki
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 500 grama mešanog mlevenog mesa
  • 200 ml paradajz sosa
  • 300 g tvrdog kačkavalja
  • so, biber, suvi začin, origano, bosiljak, peršun ili začini po ukusu

Za bešamel sos:

  • 50 grama maslaca
  • 2 pune kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • 100 g tvrdog kačkavalja ili parmezana

Priprema:

Najpre ispecite palačinke, kako ih inače spremate i odložite sa strane. 

Sitno iseckajte luk, šargarepu izrendajte i sve dinstajte na malo maslinovog ulja. Kad omekša, dodajte mleveno meso, pa dinstajte još desetak minuta da se meso lepo uprži. Ukoliko je potrebno, dodajte vrlo malo vode. Pred kraj, u smesu stavite paradajz sos i začine.

Sos napravite tako što ćete u manjoj šerpi otopiti maslac, dodati brašno i pržiti oko minut, pa sipati mleko (postepeno), neprestano mešajući. Kada dobijete smesu (bešamel sos) dovoljno gustu, skloniti sa ringle.

U odgovarajućoj posudi slagati red palačinki, red smese od mesa, red rendanog kačkavalja i tako dok ne utrošite materijal. Poslednji red treba da budu palačinke. Potom sve preliti bešamel sosom.

Peći u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, oko pola sata.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!