LAZANJE SA PALAČINKAMA: Spoj dva omiljena jela koji se priprema brzo i lako
Brza priprema i ukus koji obuzima.
Sastojci:
- 12 palačinki
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 500 grama mešanog mlevenog mesa
- 200 ml paradajz sosa
- 300 g tvrdog kačkavalja
- so, biber, suvi začin, origano, bosiljak, peršun ili začini po ukusu
Za bešamel sos:
- 50 grama maslaca
- 2 pune kašike brašna
- 500 ml mleka
- 100 g tvrdog kačkavalja ili parmezana
Priprema:
Najpre ispecite palačinke, kako ih inače spremate i odložite sa strane.
Sitno iseckajte luk, šargarepu izrendajte i sve dinstajte na malo maslinovog ulja. Kad omekša, dodajte mleveno meso, pa dinstajte još desetak minuta da se meso lepo uprži. Ukoliko je potrebno, dodajte vrlo malo vode. Pred kraj, u smesu stavite paradajz sos i začine.
Sos napravite tako što ćete u manjoj šerpi otopiti maslac, dodati brašno i pržiti oko minut, pa sipati mleko (postepeno), neprestano mešajući. Kada dobijete smesu (bešamel sos) dovoljno gustu, skloniti sa ringle.
U odgovarajućoj posudi slagati red palačinki, red smese od mesa, red rendanog kačkavalja i tako dok ne utrošite materijal. Poslednji red treba da budu palačinke. Potom sve preliti bešamel sosom.
Peći u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, oko pola sata.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DODAJTE OVO TESTU I PECIVO ĆE BITI SAVRŠENO: Neće se mrviti i ostaće sveže danima
23. 01. 2025. u 06:00Novosti online
NjOKE SA PILETINOM I SPANAĆEM: Od jednostavnih sastojaka napravite jelo kao iz najboljeg restorana
23. 01. 2025. u 11:00Novosti online
PEČENI KOLAČ OD SIRA: Odličan desert u savršenom slatko-slanom spoju
23. 01. 2025. u 16:00Novosti online
NAPRAVITE NAJUKUSNIJI PILAV SA MLEVENIM MESOM: Gurmanski obrok u kome će svi uživati
22. 01. 2025. u 09:30Novosti online
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
OD DODIKA DO ESTRADE: Ko je sve od poznatih bio kod patrijarha Porfirija na slavi? Na čelu stola poznata pevačica (FOTO)
PATRIJARH Porfirije proslavio je drugi dan slave Svetog Jovana Krstitelja, a pored dece sa KiM, prisutne su bile i mnoge poznate ličnosti.
24. 01. 2025. u 10:33 >> 10:43
Komentari (0)