ČETIRI BRZINSKE OBROKA SA NAJMANJE KALORIJA: Ukusno, a ne goji
Četiri brzinska obroka sa najmanje kalorija možete da kobinujete na različite načine, prilagođavate svom ukusu i bez griže savesti uživate u jelu.

Foto: Shutterstock
Piletina sa pirinčem
Sastojci:
- 240 g integralnog pirinča
- 240 g pilećeg bujona
- 120 g seckane crvene paprike
- 60 g seckanog luka
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 300 g pilećeg filea iseckanog na trake i isprženog
- 120 g smrznutog kukuruza, odmrznutog
- 120 g smrznutog graška, odmrznutog
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- so i biber po ukusu
Priprema:
Za ovu večeru pirinač skuvajte u bujonu prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, u velikom tiganju, dinstajte crvenu papriku i luk na ulju 2-3 minuta ili dok ne omekšaju. Umešajte piletinu koju ste ispržili, kukuruz, grašak, bosiljak i žalfiju. Pržite, nepokriveno, 4-5 minuta na srednjoj vatri ili dok se ne zagreje. Umešajte pirinač, so i biber.
Mediteranska pica
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 230 g mlevene junetine
- 60 g sitno seckanog luka
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 230 g paradajz pelata
- 1 kašičica seckanog svežeg ruzmarina
- 1 integralno testo za picu
- 1 srednji paradajz, iseckan
- 120 g bebi spanaća, tanko isečenog
- 12 maslina bez koštica, tanko narezanih
- 180 g malomasnog belog sira
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°. Zagrejte ulje u velikom tiganju i pržite junetinu, luk i beli luk na srednjoj vatri dok meso ne bude više ružičasto, 5-6 minuta. Umešajte paradajz pelat i ruzmarin i pustite da proključa. Smanjite toplotu, dinstajte nepokriveno, dok se ne zgusne, 6-9 minuta.
Stavite testo za picu na pleh. Prelijte mešavinom mesa, paradajzom, spanaćem i maslinama. Posuti sirom. Pecite 4-6 minuta.
Pasta sa povrćem
Sastojci:
- 170 g integralnih špageta
- 2 kašike putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 srednje tikvice, tanko isečene
- 230 g šampinjona, naseckanih
- 1 veliki paradajz, iseckan
- 2 mlada luka, seckana
- 1 čen belog luka, sitno naseckan
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 240 g malomasnog belog sira
- 3 kašike parmezana
- 2 kašičice seckanog svežeg bosiljka
Priprema:
Kuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, u velikom tiganju zagrejte puter i ulje na srednjoj vatri. Dodajte tikvice i pečurke, pržite 3-5 minuta. Dodajte paradajz, luk, beli luk i začine. Smanjite toplotu, dinstajte, poklopljeno, oko 3 minuta. Iscedite pastu i pomešajte sa povrćem. Pospite sirom i bosiljkom.
Varivo od mesa
Sastojci:
- 600 g svinjskog filea, isečenog na kockice
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 srednji luk, iseckan
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- 1 l pilećeg bujona
- 750 g krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
- 120 g narezane šargarepe
- 120 g narezanog celera
- 240 g isečenih pečuraka
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 kašičica soli
- 1 kašika integralnog brašna
Priprema:
U tiganju na srednjoj vatri, pržite svinjetinu, stavite na stranu kada završite. U istom tiganju propržite luk dok ne omekša. Dodajte beli luk, pržite 1 minut duže. Dodajte bujon, povrće, sirće i so, pa pustite da proključa. Smanjite toplotu, poklopite i dinstajte 25-30 minuta ili dok povrće ne omekša.
Dodajte svinjetinu i zagrejte. Smanjite toplotu i dodajte brašno razmućeno u malo tople vode, da se bujon zgusne. Po želji pospite peršunom i mlevenim biberom.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZAPEČENA TESTENINA SA KROMPIROM I SIROM: Brzinska večera za celu porodicu (VIDEO)
13. 12. 2024. u 16:00

VEČERA ZA 10 MINUTA: Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
05. 12. 2024. u 17:00

ZAPEČENE PALAČINKE SA PILETINOM I PEČURKAMA: Brza večera idealna za kraj dana
04. 09. 2024. u 19:00

LEPINjE PO RUSKOM RECEPTU: Uz krompir i sir dobijate savršenstvo
09. 02. 2025. u 09:00

RUSI SE SPREMAJU ZA VELIKU OFANZIVU: Napašće duž cele linije fronta od 1.000 km, evo koliko će akcija trajati
RUSKE trupe pripremaju se za novu ofanzivu u narednim nedeljama kako bi pojačale pritisak na Ukrajinu i ojačale poziciju Kremlja u eventualnim pregovorima o prekidu vatre. Prema tvrdnjama agencije AP, analitičari smatraju da bi nova ofanziva mogla da traje od šest do devet meseci.
29. 03. 2025. u 18:11

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

"ŠTA JE ŽENA?" Tramp odgovorio na pitanje novinara - izazvao smeh u prostoriji (VIDEO)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp je izazvao smeh kod novinara kada ga je jedan od njih zamolio da definiše šta je žena.
30. 03. 2025. u 09:48
Komentari (0)