ČETIRI BRZINSKE OBROKA SA NAJMANJE KALORIJA: Ukusno, a ne goji

Jovana Vasić

17. 02. 2025. u 13:00

Četiri brzinska obroka sa najmanje kalorija možete da kobinujete na različite načine, prilagođavate svom ukusu i bez griže savesti uživate u jelu.

ЧЕТИРИ БРЗИНСКЕ ОБРОКА СА НАЈМАЊЕ КАЛОРИЈА: Укусно, а не гоји

Foto: Shutterstock

Piletina sa pirinčem

Sastojci:

  • 240 g integralnog pirinča
  • 240 g pilećeg bujona
  • 120 g seckane crvene paprike
  • 60 g seckanog luka
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 300 g pilećeg filea iseckanog na trake i isprženog
  • 120 g smrznutog kukuruza, odmrznutog
  • 120 g smrznutog graška, odmrznutog
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Za ovu večeru pirinač skuvajte u bujonu prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, u velikom tiganju, dinstajte crvenu papriku i luk na ulju 2-3 minuta ili dok ne omekšaju. Umešajte piletinu koju ste ispržili, kukuruz, grašak, bosiljak i žalfiju. Pržite, nepokriveno, 4-5 minuta na srednjoj vatri ili dok se ne zagreje. Umešajte pirinač, so i biber.

Mediteranska pica

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 230 g mlevene junetine
  • 60 g sitno seckanog luka
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 230 g paradajz pelata
  • 1 kašičica seckanog svežeg ruzmarina
  • 1 integralno testo za picu
  • 1 srednji paradajz, iseckan
  • 120 g bebi spanaća, tanko isečenog
  • 12 maslina bez koštica, tanko narezanih
  • 180 g malomasnog belog sira

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°. Zagrejte ulje u velikom tiganju i pržite junetinu, luk i beli luk na srednjoj vatri dok meso ne bude više ružičasto, 5-6 minuta. Umešajte paradajz pelat i ruzmarin i pustite da proključa. Smanjite toplotu, dinstajte nepokriveno, dok se ne zgusne, 6-9 minuta.

Stavite testo za picu na pleh. Prelijte mešavinom mesa, paradajzom, spanaćem i maslinama. Posuti sirom. Pecite 4-6 minuta.

Pasta sa povrćem

Sastojci:

  • 170 g integralnih špageta
  • 2 kašike putera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 srednje tikvice, tanko isečene
  • 230 g šampinjona, naseckanih
  • 1 veliki paradajz, iseckan
  • 2 mlada luka, seckana
  • 1 čen belog luka, sitno naseckan
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 240 g malomasnog belog sira
  • 3 kašike parmezana
  • 2 kašičice seckanog svežeg bosiljka

Priprema:

Kuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, u velikom tiganju zagrejte puter i ulje na srednjoj vatri. Dodajte tikvice i pečurke, pržite 3-5 minuta. Dodajte paradajz, luk, beli luk i začine. Smanjite toplotu, dinstajte, poklopljeno, oko 3 minuta. Iscedite pastu i pomešajte sa povrćem. Pospite sirom i bosiljkom.

Varivo od mesa

Sastojci:

  • 600 g svinjskog filea, isečenog na kockice
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, iseckan
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 1 l pilećeg bujona
  • 750 g krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
  • 120 g narezane šargarepe
  • 120 g narezanog celera
  • 240 g isečenih pečuraka
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika integralnog brašna

Priprema:

U tiganju na srednjoj vatri, pržite svinjetinu, stavite na stranu kada završite. U istom tiganju propržite luk dok ne omekša. Dodajte beli luk, pržite 1 minut duže. Dodajte bujon, povrće, sirće i so, pa pustite da proključa. Smanjite toplotu, poklopite i dinstajte 25-30 minuta ili dok povrće ne omekša.
Dodajte svinjetinu i zagrejte. Smanjite toplotu i dodajte brašno razmućeno u malo tople vode, da se bujon zgusne. Po želji pospite peršunom i mlevenim biberom.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM SE OVOME NADAO... Novak Đoković se oglasio dan posle šok poraza