ČETIRI BRZINSKE OBROKA SA NAJMANJE KALORIJA: Ukusno, a ne goji
Četiri brzinska obroka sa najmanje kalorija možete da kobinujete na različite načine, prilagođavate svom ukusu i bez griže savesti uživate u jelu.

Foto: Shutterstock
Piletina sa pirinčem
Sastojci:
- 240 g integralnog pirinča
- 240 g pilećeg bujona
- 120 g seckane crvene paprike
- 60 g seckanog luka
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 300 g pilećeg filea iseckanog na trake i isprženog
- 120 g smrznutog kukuruza, odmrznutog
- 120 g smrznutog graška, odmrznutog
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- so i biber po ukusu
Priprema:
Za ovu večeru pirinač skuvajte u bujonu prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, u velikom tiganju, dinstajte crvenu papriku i luk na ulju 2-3 minuta ili dok ne omekšaju. Umešajte piletinu koju ste ispržili, kukuruz, grašak, bosiljak i žalfiju. Pržite, nepokriveno, 4-5 minuta na srednjoj vatri ili dok se ne zagreje. Umešajte pirinač, so i biber.
Mediteranska pica
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 230 g mlevene junetine
- 60 g sitno seckanog luka
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 230 g paradajz pelata
- 1 kašičica seckanog svežeg ruzmarina
- 1 integralno testo za picu
- 1 srednji paradajz, iseckan
- 120 g bebi spanaća, tanko isečenog
- 12 maslina bez koštica, tanko narezanih
- 180 g malomasnog belog sira
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°. Zagrejte ulje u velikom tiganju i pržite junetinu, luk i beli luk na srednjoj vatri dok meso ne bude više ružičasto, 5-6 minuta. Umešajte paradajz pelat i ruzmarin i pustite da proključa. Smanjite toplotu, dinstajte nepokriveno, dok se ne zgusne, 6-9 minuta.
Stavite testo za picu na pleh. Prelijte mešavinom mesa, paradajzom, spanaćem i maslinama. Posuti sirom. Pecite 4-6 minuta.
Pasta sa povrćem
Sastojci:
- 170 g integralnih špageta
- 2 kašike putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 srednje tikvice, tanko isečene
- 230 g šampinjona, naseckanih
- 1 veliki paradajz, iseckan
- 2 mlada luka, seckana
- 1 čen belog luka, sitno naseckan
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 240 g malomasnog belog sira
- 3 kašike parmezana
- 2 kašičice seckanog svežeg bosiljka
Priprema:
Kuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, u velikom tiganju zagrejte puter i ulje na srednjoj vatri. Dodajte tikvice i pečurke, pržite 3-5 minuta. Dodajte paradajz, luk, beli luk i začine. Smanjite toplotu, dinstajte, poklopljeno, oko 3 minuta. Iscedite pastu i pomešajte sa povrćem. Pospite sirom i bosiljkom.
Varivo od mesa
Sastojci:
- 600 g svinjskog filea, isečenog na kockice
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 srednji luk, iseckan
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- 1 l pilećeg bujona
- 750 g krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
- 120 g narezane šargarepe
- 120 g narezanog celera
- 240 g isečenih pečuraka
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 kašičica soli
- 1 kašika integralnog brašna
Priprema:
U tiganju na srednjoj vatri, pržite svinjetinu, stavite na stranu kada završite. U istom tiganju propržite luk dok ne omekša. Dodajte beli luk, pržite 1 minut duže. Dodajte bujon, povrće, sirće i so, pa pustite da proključa. Smanjite toplotu, poklopite i dinstajte 25-30 minuta ili dok povrće ne omekša.
Dodajte svinjetinu i zagrejte. Smanjite toplotu i dodajte brašno razmućeno u malo tople vode, da se bujon zgusne. Po želji pospite peršunom i mlevenim biberom.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZAPEČENA TESTENINA SA KROMPIROM I SIROM: Brzinska večera za celu porodicu (VIDEO)
13. 12. 2024. u 16:00

VEČERA ZA 10 MINUTA: Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
05. 12. 2024. u 17:00

ZAPEČENE PALAČINKE SA PILETINOM I PEČURKAMA: Brza večera idealna za kraj dana
04. 09. 2024. u 19:00

LEPINjE PO RUSKOM RECEPTU: Uz krompir i sir dobijate savršenstvo
09. 02. 2025. u 09:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)