NAJSOČNIJA VEČERA ZA CELU PORODICU: Nema ukusnije i izdašnije, a sprema se očas posla
Najbrža i najukusnija večera kada nemate puno vremena za pripremu.

Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
Sastojci:
- 400 g makarona
Fil:
- 100 g dimljene slanine
- 2 glavice crnog luka
- 400 g mlevenog mesa
- Začine po vašem ukusu i vrstu i količinu: so, suvi začin, biber, origano, par čena belog luka
Bešamel sos:
- 50 g putera
- 3 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 250 ml neutralne pavlake
- So, biber, beli luk
Priprema:
Skuvati makarone u slanoj vodi. Na ulju propržiti slaninu i crni luk, pa dodati mleveno meso. Zaćiniti. Propržiti i skloniti sa šporeta. U drugom tiganju spremiti bešamel sos: Rastopiti puter, dodati brašno i propržiti, pa dodati mleko i mešati da se razbiju grudvice. Dodati neutralnu pavlaku. Začiniti.
U pouljanoj posudi ređati makarone, bešamel fil od mlevenog mesa, bešamel, makarone, bešamel. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)