ROLAT BAJKA: Mekan i kremast slatkiš za celu porodicu
Svaka domaćica zna da se rolati prave brzo, a jedu još brže. Ovaj rolat je savršen za sve prilike.

Foto: Profimedia
Sastojci:
Za koru:
- jaja 4 komada
- žumance 1 komad
- šećer 70 g
- burbon vanilin šećer 1 kesica
- brašno 80 g
- prašak za pecivo na vrh noža
- mleveni orasi 50 g
Za fil:
- želatin 2 kesice
- voda 100 ml
- sir, mladi neslani 500 g
- šećer u prahu 100 g
- sok od limuna 50 ml
- rendana korica limuna 1 kašičica
- slatka pavlaka 300 ml
- džem od jagoda 300 g
- mleveni orasi 50 g
Priprema:
Stavite želatin da nabubri. Umutite žumanca sa šećerom i burbon vanilom, pa lagano umešajte brašno s praškom za pecivo i mlevene orahe. Sa malo soli umutite čvrst sneg od belanaca i umešajte ga u smesu od žumanaca. Testo ravnomerno nanesite preko pek-papira i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Dok se kora peče, umutite sir sa šećerom, dodajte sok i koricu limuna i otopljeni želatin. Umutite slatku pavlaku. Vruću koru premažite džemom, nanesite umućenu slatku pavlaku i na kraju krem od sira. Uvijte rolat i uvaljajte ga u mlevene orahe.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA RAFAELO ROLAT: Neodoljiva poslastica budi sva čula, kao stvorena za slavsku trpezu
19. 01. 2025. u 15:00Novosti online

ŽERBO ROLAT: Jedna od onih starinskih neodoljivih poslastica kojima je teško odoleti
12. 01. 2025. u 11:00Novosti online

NES ROLAT: Sočna poslastica i savršena kombinacija kafe i čokolade
02. 11. 2024. u 07:00

KREM ROLAT: Kolač koji se pravi lako, a oduševljava sve goste
19. 09. 2024. u 15:45

RUSI SE SPREMAJU ZA VELIKU OFANZIVU: Napašće duž cele linije fronta od 1.000 km, evo koliko će akcija trajati
RUSKE trupe pripremaju se za novu ofanzivu u narednim nedeljama kako bi pojačale pritisak na Ukrajinu i ojačale poziciju Kremlja u eventualnim pregovorima o prekidu vatre. Prema tvrdnjama agencije AP, analitičari smatraju da bi nova ofanziva mogla da traje od šest do devet meseci.
29. 03. 2025. u 18:11

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

"ŠTA JE ŽENA?" Tramp odgovorio na pitanje novinara - izazvao smeh u prostoriji (VIDEO)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp je izazvao smeh kod novinara kada ga je jedan od njih zamolio da definiše šta je žena.
30. 03. 2025. u 09:48
Komentari (0)