GURMANSKI UMAK OD BELOG LUKA KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI: Ukus koji svakom jelu daje dodatnu aromu
Umak od belog luka po turskom receptu je idealan za gurmane, napravite ga za goste i druženja uz malo tostiranog hleba ili čipsa.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1,5 glavica belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašika semena susama
- 4 supene kašike krem sira
- 1 prstohvat peršuna i mirođije, sitno iseckanih
- so
- tucana paprika
Priprema:
Kako biste napravili ovaj umak, očistite beli luk, dodajte susam i maslinovo ulje i pecite u rerni na 180°C dok ne porumeni. Pustite da se mešavina belog luka malo ohladi. U međuvremenu odvojite 1-2 kašike aromatičnog ulja natopljenih belim lukom, iz smese i ostavite za ukras.
Ohlađeni beli luk izgnječite i dobro pomešajte sa krem sirom, seckanim peršunom, solju i tucanom paprikom. Stavite smesu na tanjir za serviranje, pokapajte aromatično ulje od belog luka koje ste odvojili po vrhu i ukrasite tucanom papirkom. Uživajte!
(stvarukusa)
Preporučujemo

SPREMITE SAVRŠEN BURGER SOS: Jedan sastojak potpuno menja ukus
10. 10. 2024. u 08:00

LjUTI NAMAZ OD CVEKLE I MAJONEZA: Pravi gurmanski, može se služiti uz pečenje
20. 12. 2024. u 11:00

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

UČENICI BILI ZABEZEKNUTI: Šta je nastavnica obukla - odmah je slikali, fotke su obišle svet
NASTAVNICA Veronika Dukju potrudila se da vizuelizuje svoju lekciju iz anatomije. Njen potez oduševio je hiljade korisnika društvenih mreža, na kojima su se proširile fotografije sa njenog časa.
04. 06. 2025. u 10:42
Komentari (0)