DOMAĆE RUM ŠTANGLICE: Savršene i slatke, za pravo uživanje
Slatke i ukusne, najbolje odmah stavite duplu meru.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g krompira
- 300 g mlevenog keksa
- 200 g čokolade
- 140 g margarina
- 200 g prah šećera
- 1 kašika kakaa
- 3 kašike ruma
- 1 kašika ulja
Priprema:
Krompir skuvajte pa ga ocedite i ispasirajte. Dodajte čokoladu i 100 g margarina. Sjedinite dobro. Zatim, umešajte mleveni keks, rum i šećer u prahu. Izlijte u kalup, pa stavite u frižider da se ohladi i stegne. Na pari otopite 100 g čokolade, 40 g margarina i kašiku ulja. Secite na štanglice pa umačite u čokoladnu glazuru. Prijatno!
(trpeza)
Preporučujemo

TIRAMISU KUGLICE: Italijanska poslastica na drugačiji način
13. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

ČOKOLADNA KRALjICA BEZ KOJE SU PRAZNICI NEZAMISLIVI: Panj torta (VIDEO)
27. 12. 2024. u 15:00

POSNA ŠTRUDLA S MAKOM: Mekana i sočna, omiljeni slatkiš mnogih generacija
10. 12. 2024. u 16:00

NUKLEARNE SILE BILE NA IVICI RATA, A ONDA JE USLEDIO OBRT: "Ključan je bio poziv jednog čoveka"
U DRAMI koja je privukla pažnju svetske javnosti, američki predsednik Donald Tramp juče je na društvenim mrežama objavio da su Indija i Pakistan, nakon četiri dana žestokih sukoba duž granice, pristali na „potpuni i trenutni prekid vatre“.
11. 05. 2025. u 10:48

PANIKA U UKRAJINI: Da li je ovo znak da Putin sprema novi napad "orešnikom"?
RUSIJA će 12. i 13. maja privremeno zatvoriti vazdušni prostor iznad vojnog poligona i kompleksa za lansiranje raketa Kapustin Jar, prenosi ukrajinski odbrambeni portal Militarnyi 10. maja, navodeći mogućnost testiranja balističke rakete srednjeg dometa.
10. 05. 2025. u 12:06

VANREDNA SITUACIJA, NAPADNUT TAKMIČAR: "Dignuto" 1.300 policajaca, počeli neredi - eho rata na ulicama Bazela (FOTO)
KAKO bi obezbedile sigurnost tokom Evrovizije, u svetlu povećanog rizika od terorističkih akcija, švajcarske vlasti su angažovale više od 1.300 policajaca, uz dodatne snage iz švajcarske vojske, kao i iz susednih zemalja - Nemačke i Francuske.
12. 05. 2025. u 15:25 >> 16:10
Komentari (0)