RECEPT ZA AJRAN: Turski jogurt od 3 sastojka, koji ćete popiti u slast
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg kiselog mleka
- 1 l hladne voda
- 5-10 g soli
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte kiselo mleko, vodu i so. Preručite smesu u blender, pa blendajte dok se ne pojavi pena. Služite ajran odmah ili stavite u frižider da se prohladi. Pre upotrebe, promešajte. Prijatno!
(trpeza)
Preporučujemo
DOMAĆI LIKER OD JAJA: Slatko kremasto piće savršeno za prestojeće praznike
29. 12. 2024. u 15:00Novosti online
RECEPT ZA ŠERBET: Napitak koji će vas ugrejati, a možda i smiriti kašalj
06. 11. 2024. u 18:58
OSVAJA NA PRVI GUTLjAJ: Napravite čuvenu irsku kafu, tajna je u ovom sastojku
31. 10. 2024. u 17:30
"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku
PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.
07. 12. 2025. u 13:36
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)