MEKSIČKI CEZAR UMAK: Začinite svoje zalogaje nezaboravnim ukusom

Jovana Vasić

02. 03. 2025. u 13:00

Začinjeni meksički cezar umak je savršen za druženja, uživanja uz filmove i čips ili uz meso.

МЕКСИЧКИ ЦЕЗАР УМАК: Зачините своје залогаје незаборавним укусом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 120 g grčkog jogurta
  • 2 ljute papričice iseckane i pomešane sa malo paradajz sosa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike majoneza
  • sok od 1 limuna
  • 3 čena belog luka, iseckana
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašičice meda
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera

Priprema:

Za ovaj umak u blenderu pomešajte sve sastojke. Blendirajte dok smesa ne postane glatka i kremasta. Probajte preliv i prilagodite ukus ako je potrebno, dodajte još soli ili meda da biste uravnotežili kiselost. Preliv sipajte u teglu i čuvajte u frižideru do nedelju dana.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BOMBARDOVANJE SR JUGOSLAVIJE NAJVEĆA GREŠKA U VOJNOJ ISTORIJI: Intervju - Janis Engolfpoulos, viceadmiral grčke mornarice u penziji

BOMBARDOVANjE SR JUGOSLAVIJE NAJVEĆA GREŠKA U VOJNOJ ISTORIJI: Intervju - Janis Engolfpoulos, viceadmiral grčke mornarice u penziji

"NATO bombardovanje 1999. se često posmatra kao ključni događaj u međunarodnom sistemu nakon Hladnog rata, posebno zbog načina na koji je oblikovao geopolitiku, međunarodno pravo i odnose između NATO zemalja i Rusije, i ako bi bilo pojednostavljenje reći da je to direktan okidač sadašnjih konflikata, to jeste doprinelo dugogodišnjim tenzijama koje su evaluirale u današnju globalnu dinamiku".

01. 03. 2025. u 14:49

Komentari (0)

REVOLUCIONARNE PROMENE PRAVILA FUDBALA! Šta je sledeće, tri korne - penal?!