MEKSIČKI CEZAR UMAK: Začinite svoje zalogaje nezaboravnim ukusom
Začinjeni meksički cezar umak je savršen za druženja, uživanja uz filmove i čips ili uz meso.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 120 g grčkog jogurta
- 2 ljute papričice iseckane i pomešane sa malo paradajz sosa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike majoneza
- sok od 1 limuna
- 3 čena belog luka, iseckana
- 1 kašika senfa
- 2 kašičice meda
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
Priprema:
Za ovaj umak u blenderu pomešajte sve sastojke. Blendirajte dok smesa ne postane glatka i kremasta. Probajte preliv i prilagodite ukus ako je potrebno, dodajte još soli ili meda da biste uravnotežili kiselost. Preliv sipajte u teglu i čuvajte u frižideru do nedelju dana.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NEŠTO SKROZ DRUGAČIJE: Zdrav namaz od semenki suncokreta
26. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

KIKIRIKI PUTER: Recept koji je bolji, zdraviji i jeftiniji od kupovnog
21. 01. 2025. u 11:00Novosti online

NAPRAVITE DOMAĆI MASLAC: Recept je vrlo jednostavan, a ukus kupovnog ne može ni da parira ovakvom puteru
10. 01. 2025. u 14:00Novosti online

LjUTI NAMAZ OD CVEKLE I MAJONEZA: Pravi gurmanski, može se služiti uz pečenje
20. 12. 2024. u 11:00

RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!
JUČE je Moskva odbila mirovni predlog i prekid vatre na 30 dana sa Ukrajinom. Visoki zvaničnici Trampove administracije u poslednjim danima vode razgovore o tome da Vašington možda neće biti u stanju da izdejstvuje prekid vatre između Rusije i Ukrajine u narednim mesecima. Za to vreme, Moskva gomila trupe u Donjeckoj oblasti i sprema se za veliku ofanzivu.
02. 04. 2025. u 14:59

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)