RECEPT ZA ŠPANSKI KREM: Bogat ukus limuna i cimeta, toliko sladak da ćete ga odmah zavoleti

Jovana Vasić

03. 03. 2025. u 12:00

Bogati španski krem sa suptilnim ukusom limuna i cimeta možete da pravite i kod svoje kuće. Ovo je originalni recept u kome će uživati cela porodica.

РЕЦЕПТ ЗА ШПАНСКИ КРЕМ: Богат укус лимуна и цимета, толико сладак да ћете га одмах заволети

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 ml punomasnog mleka
  • 1/2 kašičice cimeta ili po ukusu
  • 10 g limunove kore
  • 3 velika žumanca
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika kukuruznog skroba

Priprema:

Pomešajte mleko, cimet i limunovu koricu u šerpi na laganoj vatri. Kuvajte 10 minuta ne dozvolite da proključa.

U međuvremenu, mikserom umutite žumanca i šećer dok ne postanu kremasti. Umutiti i kukuruzni skrob. Nastavite da mutite dok smesa ne postane glatka i bez grudvica.

Izvadite limunovu koricu iz mleka. Postepeno dodajte smesu žumanaca u mleko, i umutite mutilicom na laganoj vatri dok smesa ne počne da se zgušnjava, oko 10 minuta. Pustite krem da provri i odmah sklonite sa vatre.

Sipajte ga u pojedinačne čaše za serviranje i ohladite u frižideru dok se ne stegne, oko 2 sata. Pospite cimetom i uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMA SINERA, A NEMA NI ĐOKOVIĆA: Ovo su Laureus kandidati za najboljeg sportistu sveta