RECEPT ZA ŠPANSKI KREM: Bogat ukus limuna i cimeta, toliko sladak da ćete ga odmah zavoleti

Jovana Vasić

03. 03. 2025. u 12:00

Bogati španski krem sa suptilnim ukusom limuna i cimeta možete da pravite i kod svoje kuće. Ovo je originalni recept u kome će uživati cela porodica.

РЕЦЕПТ ЗА ШПАНСКИ КРЕМ: Богат укус лимуна и цимета, толико сладак да ћете га одмах заволети

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 ml punomasnog mleka
  • 1/2 kašičice cimeta ili po ukusu
  • 10 g limunove kore
  • 3 velika žumanca
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika kukuruznog skroba

Priprema:

Pomešajte mleko, cimet i limunovu koricu u šerpi na laganoj vatri. Kuvajte 10 minuta ne dozvolite da proključa.

U međuvremenu, mikserom umutite žumanca i šećer dok ne postanu kremasti. Umutiti i kukuruzni skrob. Nastavite da mutite dok smesa ne postane glatka i bez grudvica.

Izvadite limunovu koricu iz mleka. Postepeno dodajte smesu žumanaca u mleko, i umutite mutilicom na laganoj vatri dok smesa ne počne da se zgušnjava, oko 10 minuta. Pustite krem da provri i odmah sklonite sa vatre.

Sipajte ga u pojedinačne čaše za serviranje i ohladite u frižideru dok se ne stegne, oko 2 sata. Pospite cimetom i uživajte!

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.

30. 09. 2025. u 20:58

Komentari (0)

KAMERA KOJA I DALJE DIKTIRA PRAVILA IGRE – Huawei Pura 80 Pro