POSNA POSLASTICA: Kuglice sa šerbetom, slatke i ukusne
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za šerbet:
- 3 šolje šećera
- 3 čaše vode
- 2-3 kapi limunovog soka
Za testo:
- 1 jaje
- 1 čaša ulja
- 1 šolja jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 šolja griza
- 3 čaše brašna
Priprema:
Pomešajte šećer, vodu i limunov sok. U posudi pomešajte jaje, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanilin šećer, sjedinite, pa dodajte griz i na kraju brašno. Lepo promešajte i umesite testo. Odvajajte male delove i pravite loptice. Ređajte u tepsiju. Svaku lopticu uvaljajte u griz i vratite u tepsiju. Uzmite dodatak od miksera i blago utisnite da napravite šaru. Pecite na 180 stepeni nekih 30-35 minuta. Prelijte vruć kolač sa ohlađenim šerbetom.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA ŠPANSKI KREM: Bogat ukus limuna i cimeta, toliko sladak da ćete ga odmah zavoleti
03. 03. 2025. u 12:00Jovana Vasić

POSNE PALAČINKE OD HELjDINOG BRAŠNA: Uživajte u omiljenoj poslastici i u danima posta
04. 03. 2025. u 12:00Jovana Vasić

DOMAĆA ŠTRUDLA SA MAKOM I VIŠNjAMA: Spoj ukusa koji se pamti
02. 03. 2025. u 12:00Jovana Vasić

NEODOLjIVI KLASIK: Recept za figaro oblande, koje će vas osvojiti ukusom
01. 03. 2025. u 13:00Jovana Vasić

VUČIĆ SE HITNO OGLASIO IZ AVIONA: Stigla mi je fantastična vest od Đorđe Meloni (VIDEO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz aviona i rekao da mu je stigla fantastična vest iz Rima.
04. 04. 2025. u 12:49

PROGLAŠENO VANREDNO STANjE U SLOVAČKOJ: Dato uputstvo i za Srbiju,Austrija ZATVORILA 20-ak graničnih prelaza da spreči širenje slinavke i šapa
MINISTARSTVO poljoprivrede Srbije apelovalo je nedavno na sve stočare, veterinare i druge aktere u sektoru stočarstva da preduzmu sve neophodne mere kako bi sprečili potencijalni unos bolesti slinavke i šapa u Srbiju i budu maksimalno odgovorni.
08. 04. 2025. u 14:48 >> 18:42

Kako se računaju godine pasa - ne množi se sa sedam!
OVO je najnoviji kalkulator za računanje starosti vašeg psa "u ljudskim godinama".
09. 04. 2025. u 14:33
Komentari (1)