AROMATIČNI PESTO OD KELJA: Jedan od najboljih sosova na svetu, oduševiće sve koji ga probaju
Nedoljivi sos dodajte vašem omiljenom jelu, odmah ćete da osetite razliku u ukusu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 120 g seckanog kelja, odstranite stabljike
- 40 g badema
- 1 čen belog luka
- 60 g parmezana
- 30 ml hladne vode
- 1 kašika limunovog soka
- pola kašičice soli
- 30 ml maslinovog ulja
Priprema:
Kelj operite i osušite, pa iseckajte na listove. Onda ga ubacite u blender, pa dodajte bademe, rendani parmezan, beli luk, so i vodu i mešajte dok ne dobijete kremastu masu. Sipajte maslinovo ulje i blendajte još nekoliko puta. Nalijte još vode ili ulja, dok ne postignete željenu konzistenciju, a zatim probajte i začinite po ukusu. Vaš pesto od kelja je gotov. Prijatno!
(trpeza)
Preporučujemo

OTKRIVAMO KAKO DA NAPRAVITE TERIJAKI SOS: Slatko kiseli umak idealan za sve vrste mesa
29. 12. 2024. u 09:00Novosti online

SPREMITE SAVRŠEN BURGER SOS: Jedan sastojak potpuno menja ukus
10. 10. 2024. u 08:00

RUSI SE NE ZAUSTAVLjAJU, POJAČALI UDARE NA UKRAJINU Zelenski: Amerika i Evropa moraju da zaustave Putina
RUSIJA je tokom noći 5. oktobra izvela još jedan sveobuhvatan napad na Ukrajinu, u kojem je, prema zvaničnim podacima, poginulo najmanje pet osoba, a najmanje 18 je ranjeno.
05. 10. 2025. u 15:00

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

"ISTINA JE - BILA SAM S NjIM" Milica Pavlović priznala za vezu: "Ne znam što sam to krila"
"KADA volim, dajem se bezuslovno. Tada samo treba da mi verujete, ništa drugo. Samo poverenje nemojte da mi izigrate, sve ostalo može. I ja partneru verujem isto tako i onda nećemo imati problem, ali ako se usudi da mi izigra poverenje, to je kraj, u stanju sam da se okrenem i da se pravim da ga nikada poznavala nisam."
03. 10. 2025. u 21:02
Komentari (0)