AKO NEMATE PRAŠAK ZA PECIVO KORISTITE OVO: 5 najboljih zamena, a razlike u ukusu nema
Ako želite da napravite kiflice ili omiljeno pecivo, a nemate prašak za pecivo, rešenje postoji. Donosimo vam 5 fenomenalnih zamena.

Foto: Shutterstock
Jogurt
Sirće
Zamenite kašičicu praška za pecivo sa 1/4 kašičice sode bikarbone i pola kašičice sirćeta. Zbog osobine da dodaje kiseo i oštar ukus, nije dobra opcija za recepte sa većom količinom praška za pecivo.

Foto: Shutterstock
Limunov sok
Isto kao i za sirće, pogodan samo za recept koji zahtevaju minimalnu količinu praška za pecivo, zbog karakterističnog, jakog ukusa. Kao zamenu praška za pecivo, najbolje da koristite 1/4 kašičice sode bikarbone i pola kašičice limunovog soka.
Umućena belanca
Metoda pogodna za pravljenje suflea, palačinki i kolača. Za tortu vam može biti potrebno i 12 belanaca, a za palačinke će biti dovoljno 2 ili 3. Važno je da ih mutite na manjoj brzini dok ne postanu penasta, pa onda povećavate brzinu dok ne postanu mekana. Lagano dodajte preostale sastojke u umućen sneg od belanaca.
Melasa
Odlična zamena za prašak za pecivo. Melasa je, inače, zamena za šećer. Umesto kašičice praška za pecivo, pomešajte 1/4 šolje melase sa 1/4 kašičice sode bikarbone. Zbog slatkoće možda možete da smanjite količinu šećera u receptu.Idealna je za slatke recepte, a zbog slatkog ukusa, nije pogodna za slana peciva.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SAVET SLAVNOG KUVARA: Džejmi Oliver otkrio kako da vam ulje ne prska iz tiganja
26. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

7 SAVETA DA VAM MESO BUDE SOČNO: Uz ove sugestije svako meso koje budete pripremali biće savršeno sočno i meko
22. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

NEMATE ULjA KOD KUĆE, NEMA PROBLEMA: Ove namirnice mogu da zamene zejtin u pripremi hrane
10. 02. 2025. u 16:00Novosti online

TRIK ZLATA VREDAN: Odledite meso ili drugu namirnicu za rekordnih 10 minuta
26. 12. 2024. u 15:30Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)