POSNA PICA SA AJVAROM: Pica je uvek odlično rešenje bez obzira na doba dana
Izdašna, bogata i zasitna domaća pica, sočna i vrlo ukusna, pravi se veoma brzo i jednostavno i ne može da ne uspe.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za testo:
- 450 g brašna
- 280 ml vode
- 70 ml ulja
- pola kockice kvasca
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Za fil:
- 2 kašike kečapa
- 2 kašike ajvara
- 100 g maslinki
- 100 g šampinjona
- pola glavice crnog luka
- 3 veća kisela krastavčića
- 1 manja, sveža paprika
- 50 g kukuruza šećerca
- 2 veće konzerve tunjevine u komadima
- 300 g biljnog kačkavalja
- 1 kesica origana
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom, u toploj vodi. U jednoj posudi pomešajte brašno i ulje pa sa kvascem zamesite testo. Ostavite ga sa strane dok pripremate fil. Oceđenu tunjevinu pomešajte sa sitno seckanim crnim lukom. Na listiće isecite šampinjone, a papriku i krastavčiće na kockice. Masline isecite na krugove. Zasebno, sjedinite ajvar sa kečapom. Veliki pleh premažite uljem, pa rastanjite naraslo testo u veličini pleha. Zatim ga premažite mešavinom kečapa i ajvara. Preko nanesite tunjevinu sa lukom, seckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Zatim, pospite sa origanom i, krupno, narendajte biljni kačkavalj. Pecite picu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA PICA KIFLICE: Lake za pripremu, a još lakše se pojedu
08. 11. 2024. u 07:00

STROMBOLI - ITALIJANSKI SPECIJALITET: Rolovana pica ukusnija od obične
07. 10. 2024. u 19:00

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

NISU ZDRAVE ZA SVE: Ko ne bi smeo da jede sardine
NUTRICIONISTI naglašavaju koliko je sardina korisna za zdravlje i da bi bilo dobro da se barem 2 puta nedeljno nađe na trpezi.
11. 03. 2025. u 13:33
Komentari (0)