POSNA PICA SA AJVAROM: Pica je uvek odlično rešenje bez obzira na doba dana
Izdašna, bogata i zasitna domaća pica, sočna i vrlo ukusna, pravi se veoma brzo i jednostavno i ne može da ne uspe.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za testo:
- 450 g brašna
- 280 ml vode
- 70 ml ulja
- pola kockice kvasca
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Za fil:
- 2 kašike kečapa
- 2 kašike ajvara
- 100 g maslinki
- 100 g šampinjona
- pola glavice crnog luka
- 3 veća kisela krastavčića
- 1 manja, sveža paprika
- 50 g kukuruza šećerca
- 2 veće konzerve tunjevine u komadima
- 300 g biljnog kačkavalja
- 1 kesica origana
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom, u toploj vodi. U jednoj posudi pomešajte brašno i ulje pa sa kvascem zamesite testo. Ostavite ga sa strane dok pripremate fil. Oceđenu tunjevinu pomešajte sa sitno seckanim crnim lukom. Na listiće isecite šampinjone, a papriku i krastavčiće na kockice. Masline isecite na krugove. Zasebno, sjedinite ajvar sa kečapom. Veliki pleh premažite uljem, pa rastanjite naraslo testo u veličini pleha. Zatim ga premažite mešavinom kečapa i ajvara. Preko nanesite tunjevinu sa lukom, seckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Zatim, pospite sa origanom i, krupno, narendajte biljni kačkavalj. Pecite picu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA PICA KIFLICE: Lake za pripremu, a još lakše se pojedu
08. 11. 2024. u 07:00

STROMBOLI - ITALIJANSKI SPECIJALITET: Rolovana pica ukusnija od obične
07. 10. 2024. u 19:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)