RECEPT ZA POHOVANE PEČURKE: Savršen prilog svakom jelu

Jovana Vasić

13. 03. 2025. u 13:30

Spolja hrskave, iznutra mekane, pohovane pečurke će oduševiti sve.

РЕЦЕПТ ЗА ПОХОВАНЕ ПЕЧУРКЕ: Савршен прилог сваком јелу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g pečuraka
  • 2 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 300 g brašna
  • 300 g prezli
  • ulje

Priprema:

Pečurke dobro operite, pa ih usolite i ostavite da odstoje desetak minuta.

Ulje zagrejte u dubljem tiganju. Svaku pečurku uvaljajte pravo u brašno, pa u umućena jaja, a onda i u prezle. Spuštajte ih u zagrejano ulje i pržite dok ne porumene.

Pečurke vadite da ubrus kako bi se ocedile od viška ulja i služite sa salatom i dresingom po želji.

(ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

ŠEŠELJ OTKRIO ZA TV NOVOSTI: Englezi poslali specijalnu jedinicu po mene i Stanišića