RECEPT ZA POHOVANE PEČURKE: Savršen prilog svakom jelu
Spolja hrskave, iznutra mekane, pohovane pečurke će oduševiti sve.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g pečuraka
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 300 g brašna
- 300 g prezli
- ulje
Priprema:
Pečurke dobro operite, pa ih usolite i ostavite da odstoje desetak minuta.
Ulje zagrejte u dubljem tiganju. Svaku pečurku uvaljajte pravo u brašno, pa u umućena jaja, a onda i u prezle. Spuštajte ih u zagrejano ulje i pržite dok ne porumene.
Pečurke vadite da ubrus kako bi se ocedile od viška ulja i služite sa salatom i dresingom po želji.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TRIK ZA NAJUKUSNIJU PRŽENU RIBU: Spremljena na ovaj način biće veoma ukusna i manje masna
08. 03. 2025. u 16:00Jovana Vasić

POSNA POSLASTICA: Kuglice sa šerbetom, slatke i ukusne
07. 03. 2025. u 12:00Jovana Vasić

ZAPEČENE NjOKE U BELOM SOSU: Izdašno, kremasto jelo koje će obožavati cela porodica
07. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)