RECEPT ZA POHOVANE PEČURKE: Savršen prilog svakom jelu

Jovana Vasić

13. 03. 2025. u 13:30

Spolja hrskave, iznutra mekane, pohovane pečurke će oduševiti sve.

РЕЦЕПТ ЗА ПОХОВАНЕ ПЕЧУРКЕ: Савршен прилог сваком јелу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g pečuraka
  • 2 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 300 g brašna
  • 300 g prezli
  • ulje

Priprema:

Pečurke dobro operite, pa ih usolite i ostavite da odstoje desetak minuta.

Ulje zagrejte u dubljem tiganju. Svaku pečurku uvaljajte pravo u brašno, pa u umućena jaja, a onda i u prezle. Spuštajte ih u zagrejano ulje i pržite dok ne porumene.

Pečurke vadite da ubrus kako bi se ocedile od viška ulja i služite sa salatom i dresingom po želji.

(ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK PROMENA PRAVILA FUDBALA! Ofsajd se menja na neverovatan način, više ništa neće biti kao do sada! (VIDEO)