RECEPT ZA POHOVANE PEČURKE: Savršen prilog svakom jelu

Jovana Vasić

13. 03. 2025. u 13:30

Spolja hrskave, iznutra mekane, pohovane pečurke će oduševiti sve.

РЕЦЕПТ ЗА ПОХОВАНЕ ПЕЧУРКЕ: Савршен прилог сваком јелу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g pečuraka
  • 2 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 300 g brašna
  • 300 g prezli
  • ulje

Priprema:

Pečurke dobro operite, pa ih usolite i ostavite da odstoje desetak minuta.

Ulje zagrejte u dubljem tiganju. Svaku pečurku uvaljajte pravo u brašno, pa u umućena jaja, a onda i u prezle. Spuštajte ih u zagrejano ulje i pržite dok ne porumene.

Pečurke vadite da ubrus kako bi se ocedile od viška ulja i služite sa salatom i dresingom po želji.

(ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub