PROBAJTE ČATNI: Indijski namaz od crvenog luka, očaraće vas raznolikim ukusima i prekrasnom bojom

Jovana Vasić

16. 03. 2025. u 11:30

Čatni je namaz od voća ili povrća s gomilom začina koji se vezuje uz indijsku kulinarsku tradiciju. Ovaj s crvenim lukom odličan je sa sirevima ili krekerima, u sendviču, burgeru ili uz pečeno meso.

ПРОБАЈТЕ ЧАТНИ: Индијски намаз од црвеног лука, очараће вас разноликим укусима и прекрасном бојом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1,5 kg ljubičastog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 ljuta paprika
  • 2 lovorova lista
  • 200 g smeđeg šećera
  • 200 ml balzamko sirćeta
  • 200 ml vinskog sirćeta

Priprema:

Crveni luk oljuštite i isecite na tanke polumesece. Isecite ljutu papričicu po dužini, uklonite joj semenke i iseckajte je. Dodajte maslinovo ulje u veći lonac i sačekajte da se zagreje. Dodajte seckanu čili papričicu i kratko propržite, dodajte luk i pržite dok ne omekša. Dodajte lovorov list, šećer, balzamiko i vinsko sirće i dobro promešajte. Smanjite vatru i kuvajte dva sata, povremeno mešajući. Kada čatni postane gust i sjajan, uklonite lovorov list i kašikom ga prebacite u sterilisane tegle. Čuvajte na tamnom mestu do šest meseci. Kada ga otvorite, držite ga u frižideru.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STIGAO NOVI JUSEIN BOLT! Ima 17 godina i upravo je zapanjio ceo svet kako trči (VIDEO)