PROBAJTE ČATNI: Indijski namaz od crvenog luka, očaraće vas raznolikim ukusima i prekrasnom bojom
Čatni je namaz od voća ili povrća s gomilom začina koji se vezuje uz indijsku kulinarsku tradiciju. Ovaj s crvenim lukom odličan je sa sirevima ili krekerima, u sendviču, burgeru ili uz pečeno meso.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1,5 kg ljubičastog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 ljuta paprika
- 2 lovorova lista
- 200 g smeđeg šećera
- 200 ml balzamko sirćeta
- 200 ml vinskog sirćeta
Priprema:
Crveni luk oljuštite i isecite na tanke polumesece. Isecite ljutu papričicu po dužini, uklonite joj semenke i iseckajte je. Dodajte maslinovo ulje u veći lonac i sačekajte da se zagreje. Dodajte seckanu čili papričicu i kratko propržite, dodajte luk i pržite dok ne omekša. Dodajte lovorov list, šećer, balzamiko i vinsko sirće i dobro promešajte. Smanjite vatru i kuvajte dva sata, povremeno mešajući. Kada čatni postane gust i sjajan, uklonite lovorov list i kašikom ga prebacite u sterilisane tegle. Čuvajte na tamnom mestu do šest meseci. Kada ga otvorite, držite ga u frižideru.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA HUMUS SA PEČENIM PAPRIKAMA: Ideja za nešto posno i slasno
12. 03. 2025. u 16:00Jovana Vasić

NEŠTO SKROZ DRUGAČIJE: Zdrav namaz od semenki suncokreta
26. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA: Savršen za filovanje peciva i torti
18. 02. 2025. u 20:31Jovana Vasić

ZNATE LI ŠTA JE PEŠT? Ljudi su ga jeli na selu kako bi zimi imali energije
07. 01. 2025. u 12:00Novosti online

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)