PROBAJTE ČATNI: Indijski namaz od crvenog luka, očaraće vas raznolikim ukusima i prekrasnom bojom
Čatni je namaz od voća ili povrća s gomilom začina koji se vezuje uz indijsku kulinarsku tradiciju. Ovaj s crvenim lukom odličan je sa sirevima ili krekerima, u sendviču, burgeru ili uz pečeno meso.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1,5 kg ljubičastog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 ljuta paprika
- 2 lovorova lista
- 200 g smeđeg šećera
- 200 ml balzamko sirćeta
- 200 ml vinskog sirćeta
Priprema:
Crveni luk oljuštite i isecite na tanke polumesece. Isecite ljutu papričicu po dužini, uklonite joj semenke i iseckajte je. Dodajte maslinovo ulje u veći lonac i sačekajte da se zagreje. Dodajte seckanu čili papričicu i kratko propržite, dodajte luk i pržite dok ne omekša. Dodajte lovorov list, šećer, balzamiko i vinsko sirće i dobro promešajte. Smanjite vatru i kuvajte dva sata, povremeno mešajući. Kada čatni postane gust i sjajan, uklonite lovorov list i kašikom ga prebacite u sterilisane tegle. Čuvajte na tamnom mestu do šest meseci. Kada ga otvorite, držite ga u frižideru.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA HUMUS SA PEČENIM PAPRIKAMA: Ideja za nešto posno i slasno
12. 03. 2025. u 16:00Jovana Vasić

NEŠTO SKROZ DRUGAČIJE: Zdrav namaz od semenki suncokreta
26. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA: Savršen za filovanje peciva i torti
18. 02. 2025. u 20:31Jovana Vasić

ZNATE LI ŠTA JE PEŠT? Ljudi su ga jeli na selu kako bi zimi imali energije
07. 01. 2025. u 12:00Novosti online

POGINUO ALEKSANDAR KOLAROV: U nezapamćenoj tragediji u Kočanima stradao i gitarista benda DNK
TRAGEDIJA koja je potresla Severnu Makedoniju odnela je još jedan život.
16. 03. 2025. u 17:00

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

CECA U ARKANOVOM RODNOM MESTU: Obuzele je naročite emocije
PEVAČICA Ceca Ražnatović, sinoć, 15. marta, priredila je spektakularan koncert pred punom halom u Brežicama, u Sloveniji.
16. 03. 2025. u 13:17
Komentari (0)