DOMAĆI LIKER OD JAGODA: Slatko i mirisno piće koje osvaja neodoljivom aromom
Liker od jagode ima prijatnu i nedoljivu aromu, a za njegovu pripremu je potrebno par sastojaka i malo vremena. Ono što je bitno kod pripreme ovog likera jeste da koristite čvrste baštenske ili šumske jagode koje nisu prezrele ili oštećene. Liker od jagode može svako da napravi, a super je izbor za osveženje, pogotovo kada vam dođu gosti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 600 g jagoda
- 600 ml vode
- 400 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 600 ml rakije
- 500 ml vode
- 200 g šećera
Priprema:
Tegle sterilišite, a jagode stavite u posudu i prelijte vodom. Ostavite da stoje tako nekih 15-20 minuta, a zatim ih prebacite na peškir i sačekajte da se osuše. Isecite ih, a onda stavite u malo u teglu, pa preko pospite šećer koji ste pomešali sa vanilin šećerom i onda opet jagode, pa šećer i tako dok ne napunite teglu. Tako uradite sve dok imate jagoda, pa u svaku teglu sipajte rakiju i dobro zatvorite. Ostavite na sunčanom mestu dve nedelje, a povremeno uzmite teglu i protresite. U šerpu sipajte šećer i vodu, pa kada krene da ključa sklonite sa šporeta. Procedite smesu iz tegle i pomešajte sa ključalom vodom i sipajte u sterilisane flaše. Ostavite da odstoji najmanje 3 meseca i možete da služite liker.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

LIKER OD KAFE: Pravi se od samo 4 sastojka, ima prelepu aromu, a što duže stoji to je lepši
18. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

LIKER OD MANDARINE: Osvežavajući aperitiv za sve ljubitelje slatkih pića
12. 11. 2024. u 18:54

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)