RECEPT ZA SOK OD DRENJINA: Ojačajte imunitet uz pomoć zdravog i ukusnog napitka

Jovana Vasić

23. 03. 2025. u 10:00

Za osobu dobrog zdravlja prva asocijacija nam je čuvena izreka "zdrava kao dren".

РЕЦЕПТ ЗА СОК ОД ДРЕЊИНА: Ојачајте имунитет уз помоћ здравог и укусног напитка

Foto: Shutterstock

Od lista do ploda, ova biljka obiluje korisnim elementima, posebno vitaminom C. Odličan je saveznik u jačanju imuniteta, izbacivanju toksina i viška vode iz organizma. Od drenjina možete napraviti vrlo ukusne čajeve, džemove ili sokove. Ako više preferirate sok od drenjina nego džem od ovog ploda, donosimo vam odličan recept.

Sastojci:

  • 5 kg drenjina
  • 5,5 l vode
  • 4,5 kg šećera
  • 1 kesica limuntusa

Priprema:

Drenjine ubacite u lonac sa vodom i uključite ringlu na srednju temperaturu. Nakon što voda provri, kuvajte dok drenjine ne pobele. Procedite tečnost, pa ubacite šećer i limuntus. Kuvajte još otprilike 30 minuta na nižoj temperaturi, dok se šećer ne istopi i sastojci ne sjedine fino. Sok sipajte u prethodno oprane staklene flaše.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MONFIS ISPISAO ISTORIJU U MAJAMIJU: Francuz u 38. godini napravio podvig za pamćenje