RECEPT ZA SOK OD DRENJINA: Ojačajte imunitet uz pomoć zdravog i ukusnog napitka
Za osobu dobrog zdravlja prva asocijacija nam je čuvena izreka "zdrava kao dren".

Foto: Shutterstock
Od lista do ploda, ova biljka obiluje korisnim elementima, posebno vitaminom C. Odličan je saveznik u jačanju imuniteta, izbacivanju toksina i viška vode iz organizma. Od drenjina možete napraviti vrlo ukusne čajeve, džemove ili sokove. Ako više preferirate sok od drenjina nego džem od ovog ploda, donosimo vam odličan recept.
Sastojci:
- 5 kg drenjina
- 5,5 l vode
- 4,5 kg šećera
- 1 kesica limuntusa
Priprema:
Drenjine ubacite u lonac sa vodom i uključite ringlu na srednju temperaturu. Nakon što voda provri, kuvajte dok drenjine ne pobele. Procedite tečnost, pa ubacite šećer i limuntus. Kuvajte još otprilike 30 minuta na nižoj temperaturi, dok se šećer ne istopi i sastojci ne sjedine fino. Sok sipajte u prethodno oprane staklene flaše.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DOMAĆI LIKER OD JAGODA: Slatko i mirisno piće koje osvaja neodoljivom aromom
14. 03. 2025. u 16:00

SMUTI SA KIKIRIKI PUTEROM: Podiže energiju u momentu,za savršenu užinu
28. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

ODLIČNA ZAMENA ZA MLEKO: Zdrav napitak koji se po ukusu ne razlikuje mnogo od običnog
27. 02. 2025. u 14:00Jovana Vasić

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)