GIROS SA PEČURKAMA UMESTO MESA: Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj

Новости онлине

27. 03. 2025. u 14:30

Giros sa pečurkama i začinskim biljem je savršen za dane posta, nećete da primetite da nedostaje meso.

ГИРОС СА ПЕЧУРКАМА УМЕСТО МЕСА: Прави се лако, а осваја на први залогај

Foto Shutterstock

Sastojci:

Za posno meso:

  • 1 ½ kašika maslinovog ulja
  • 1 srednji luk isečen na kockice
  • 300 g pečuraka
  • 2-3 čena belog luka, sitno isekana
  • 3 kašičice mešavine origana, majčine dušice, slatke paprike, bibera, soli
  • 60 ml povrtnog bujona
  • 1 kašika paradajz paste
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • 1 ½ kašičica sirćeta

Ostali sastojci:

  • 2-4 lepinje za giros
  • 1 mala glavica zelene salate
  • 2-3 paradajza
  • 1 krastavac

Priprema:

Za giros naseckajte luk na kockice, a pečurke na komade veličine zalogaja. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite luk i pečurke 3-5 minuta. Dodajte beli luk i začine i pržite još jedan minut.

Zatim dodajte čorbu od povrća, paradajz pastu i promešajte da se sjedini. Takođe, umešajte soja sos, javorov sirup i sirće. Pustite da se smesa kuva još nekoliko minuta, a zatim isključite vatru. Ubacite mešavinu u lepinje za giros, povrće i dodatke i uživajte.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJNOVIJE VESTI SA RATIŠTA: Podvig Čečena posle akcije VSU