NAJUKUSNIJI RECEPT ZA POHOVANE TIKVICE: Tako jednostavno, a neodoljivo ukusno

Новости онлине

29. 03. 2025. u 10:00

Bilo da ih spremate kao prilog ili samostalni ručak ili večeru, ovo jelo će vas oduševiti.

НАЈУКУСНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОХОВАНЕ ТИКВИЦЕ: Тако једноставно, а неодољиво укусно

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Tikvice 2 srednje
  • Jaja 2
  • Brašno 100 g
  • Prezle 100 g
  • So po ukusu
  • Biber po ukusu
  • Ulje za prženje

Priprema:

Operite tikvice i isecite ih na tanke kolutove (oko 0.5 cm debljine). Posolite ih i ostavite da odstoje 10-15 minuta kako bi pustile vodu. Nakon toga ih obrišite papirnim ubrusom. U jednoj posudi umutite jaja sa malo soli i bibera. U drugu posudu stavite brašno. U treću posudu stavite prezle.

Uvaljajte svaki kolut tikvice prvo u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite tikvice sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave (oko 2-3 minuta sa svake strane). Pohovane tikvice stavite na papirni ubrus da upije višak ulja. Poslužite toplo uz omiljeni sos ili kao prilog.

(superrecepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKIRAO TURKE: Obilazim noćne klubove i bacam novčiće