RECEPT ZA "ANĐEOSKU KOSU": Novi gastronomski hit koji je zamenio Dubai čokoladu
Dubai čokolada je doživela globalni uspeh, ali nakon nje, svet poslastičarstva dobio je još jedan neobičan i luksuzan hit.

Foto: Shutterstock
Društvene mreže ponovno su preplavili videozapisi u kojima ljudi otvaraju i lome čokoladu iz koje izlazi nešto nalik ružičastim vlasima kose. Na prvi pogled izgleda čarobno, a zapravo se radi o „Angel Hair Chocolate“ – inovativnoj poslastici koja pomera granice klasičnih čokoladnih punjenja.
Sastojci:
- 30g malina (po želji, za svežinu i voćni dodir)
- 200g bele čokolade (preporučuje se visoko kvalitetna čokolada, kao što je belgijska)
- 50g turskog slatkiša pişmaniye (ili šećerna vuna kao alternativna opcija)
- 50g kisele pavlake (ili pavlake za bogatiji kremasti efekat)
- 40g kvasca (po potrebi za teksturu)
- 1 kašičica vanile u prahu
- 1 kašičica nara (kiselkasti ukus može biti zamena za voćne note)
- 30g pistaća, sitno mlevenih ili u pastu
Priprema:
Pre svega otopite belu čokoladu u dvojakoj posudi na niskoj temperaturi. Pomoću nje počnite stvarati punjenje. Imajte u vidu da je čokolada veoma delikatna i potrebno je polako je otapati kako bi se sprečio njen gubitak ukusa.
U zasebnoj posudi, pomešajte mlevene pistaće, maline, nar i vanilu. Dodajte pavlaku i sve dobro sjedinite kako bi se stvorila gusta smesa. Po potrebi dodajte kvasac kako biste postigli željenu teksturu, koja treba biti penasta i lagana, baš kao „pişmaniye“.
Kada se čokolada otopi i ohladi na odgovarajuću temperaturu, u nju stavite pripremljeni nadev i pažljivo ga pomešajte sa čokoladom. Dodajte još kvasca po potrebi, kako bi čokolada dobila odgovarajući volumen i teksturu.
U pripremljeni kalup za čokoladu sipajte smesu i stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne i stvori čvrstu, ali nežnu teksturu.
Kada se čokolada stvrdne, izvadite je iz kalupa i pažljivo je isecite na komade. Kada je razlomite, iz nje će izaći nežna i penasta tekstura, koja podseća na „angel hair“ (anđeoske vlasi). Poslužite čokoladu kao luksuznu poslasticu ili je podelite s prijateljima.
„Angel Hair Chocolate“ je idealna poslastica za ljubitelje luksuznih i inovativnih slatkiša. Njena kombinacija tradicionalnih turskih ukusa, suvih voćnih nota i bogatog kremastog punjenja pravi je hit među ljubiteljima čokolade širom sveta!
(ona)
Preporučujemo

POHOVANE ČOKOLADICE: Tope se u ustima, a smažu se za tren oka
06. 03. 2025. u 16:00Jovana Vasić

NEPREVAZIĐENA POSLASTICA: Posna markiza torta, savršen spoj keksa i čokolade
05. 03. 2025. u 12:00Jovana Vasić

TORTA SA BANANAMA I ČOKOLADOM: Neodoljivo kremasta poslastica koju svi vole
08. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić

(MAPA) KRAJEM LETA ČEKA NAS KATASTROFA: Morske temperature na rekordnom nivou, veliki rizik od razornih oluja
ISTORIJSKI toplotni talas koji je zahvatio Mediteran i Evropu podigao je temperaturu mora na rekordne nivoe, povećavajući rizik od razornih poplava i ekstremnih vremenskih nepogoda širom južne Evrope u narednim mesecima, piše sajt Severe Weather Europe.
01. 07. 2025. u 13:58

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

AGENT MOSADA U POLITIČKOM VRHU SIRIJE: Vešanje izraelskog špijuna snimano i prenošeno uživo (FOTO/VIDEO)
MNOGI ga smatraju najboljim izraelskim špijunom ikada. Sa lažnim identitetom sirijskog muslimana rođenog u Libanu, Eli Koen je imao jedan cilj - da kao operativac Mosada sazna poverljive informacije koje će koristiti Izraelu.
01. 07. 2025. u 12:48
Komentari (0)