RECEPT ZA "ANĐEOSKU KOSU": Novi gastronomski hit koji je zamenio Dubai čokoladu

Новости онлине

28. 03. 2025. u 11:30

Dubai čokolada je doživela globalni uspeh, ali nakon nje, svet poslastičarstva dobio je još jedan neobičan i luksuzan hit.

РЕЦЕПТ ЗА АНЂЕОСКУ КОСУ: Нови гастрономски хит који је заменио Дубаи чоколаду

Foto: Shutterstock

Društvene mreže ponovno su preplavili videozapisi u kojima ljudi otvaraju i lome čokoladu iz koje izlazi nešto nalik ružičastim vlasima kose. Na prvi pogled izgleda čarobno, a zapravo se radi o „Angel Hair Chocolate“ – inovativnoj poslastici koja pomera granice klasičnih čokoladnih punjenja.

Sastojci:

  • 30g malina (po želji, za svežinu i voćni dodir)
  • 200g bele čokolade (preporučuje se visoko kvalitetna čokolada, kao što je belgijska)
  • 50g turskog slatkiša pişmaniye (ili šećerna vuna kao alternativna opcija)
  • 50g kisele pavlake (ili pavlake za bogatiji kremasti efekat)
  • 40g kvasca (po potrebi za teksturu)
  • 1 kašičica vanile u prahu
  • 1 kašičica nara (kiselkasti ukus može biti zamena za voćne note)
  • 30g pistaća, sitno mlevenih ili u pastu

Priprema:

Pre svega otopite belu čokoladu u dvojakoj posudi na niskoj temperaturi. Pomoću nje počnite stvarati punjenje. Imajte u vidu da je čokolada veoma delikatna i potrebno je polako je otapati kako bi se sprečio njen gubitak ukusa.

U zasebnoj posudi, pomešajte mlevene pistaće, maline, nar i vanilu. Dodajte pavlaku i sve dobro sjedinite kako bi se stvorila gusta smesa. Po potrebi dodajte kvasac kako biste postigli željenu teksturu, koja treba biti penasta i lagana, baš kao „pişmaniye“.

Kada se čokolada otopi i ohladi na odgovarajuću temperaturu, u nju stavite pripremljeni nadev i pažljivo ga pomešajte sa čokoladom. Dodajte još kvasca po potrebi, kako bi čokolada dobila odgovarajući volumen i teksturu.

U pripremljeni kalup za čokoladu sipajte smesu i stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne i stvori čvrstu, ali nežnu teksturu.

Kada se čokolada stvrdne, izvadite je iz kalupa i pažljivo je isecite na komade. Kada je razlomite, iz nje će izaći nežna i penasta tekstura, koja podseća na „angel hair“ (anđeoske vlasi). Poslužite čokoladu kao luksuznu poslasticu ili je podelite s prijateljima.

„Angel Hair Chocolate“ je idealna poslastica za ljubitelje luksuznih i inovativnih slatkiša. Njena kombinacija tradicionalnih turskih ukusa, suvih voćnih nota i bogatog kremastog punjenja pravi je hit među ljubiteljima čokolade širom sveta!

(ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽAO MI JE, ON VIŠE NEĆE IGRATI ZA SRBIJU! Veljko Paunović otkrio koji fudbaler je odlučio da ne bude deo orlova