RECEPT ZA "ANĐEOSKU KOSU": Novi gastronomski hit koji je zamenio Dubai čokoladu
Dubai čokolada je doživela globalni uspeh, ali nakon nje, svet poslastičarstva dobio je još jedan neobičan i luksuzan hit.
Foto: Shutterstock
Društvene mreže ponovno su preplavili videozapisi u kojima ljudi otvaraju i lome čokoladu iz koje izlazi nešto nalik ružičastim vlasima kose. Na prvi pogled izgleda čarobno, a zapravo se radi o „Angel Hair Chocolate“ – inovativnoj poslastici koja pomera granice klasičnih čokoladnih punjenja.
Sastojci:
- 30g malina (po želji, za svežinu i voćni dodir)
- 200g bele čokolade (preporučuje se visoko kvalitetna čokolada, kao što je belgijska)
- 50g turskog slatkiša pişmaniye (ili šećerna vuna kao alternativna opcija)
- 50g kisele pavlake (ili pavlake za bogatiji kremasti efekat)
- 40g kvasca (po potrebi za teksturu)
- 1 kašičica vanile u prahu
- 1 kašičica nara (kiselkasti ukus može biti zamena za voćne note)
- 30g pistaća, sitno mlevenih ili u pastu
Priprema:
Pre svega otopite belu čokoladu u dvojakoj posudi na niskoj temperaturi. Pomoću nje počnite stvarati punjenje. Imajte u vidu da je čokolada veoma delikatna i potrebno je polako je otapati kako bi se sprečio njen gubitak ukusa.
U zasebnoj posudi, pomešajte mlevene pistaće, maline, nar i vanilu. Dodajte pavlaku i sve dobro sjedinite kako bi se stvorila gusta smesa. Po potrebi dodajte kvasac kako biste postigli željenu teksturu, koja treba biti penasta i lagana, baš kao „pişmaniye“.
Kada se čokolada otopi i ohladi na odgovarajuću temperaturu, u nju stavite pripremljeni nadev i pažljivo ga pomešajte sa čokoladom. Dodajte još kvasca po potrebi, kako bi čokolada dobila odgovarajući volumen i teksturu.
U pripremljeni kalup za čokoladu sipajte smesu i stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne i stvori čvrstu, ali nežnu teksturu.
Kada se čokolada stvrdne, izvadite je iz kalupa i pažljivo je isecite na komade. Kada je razlomite, iz nje će izaći nežna i penasta tekstura, koja podseća na „angel hair“ (anđeoske vlasi). Poslužite čokoladu kao luksuznu poslasticu ili je podelite s prijateljima.
„Angel Hair Chocolate“ je idealna poslastica za ljubitelje luksuznih i inovativnih slatkiša. Njena kombinacija tradicionalnih turskih ukusa, suvih voćnih nota i bogatog kremastog punjenja pravi je hit među ljubiteljima čokolade širom sveta!
(ona)
Preporučujemo
POHOVANE ČOKOLADICE: Tope se u ustima, a smažu se za tren oka
06. 03. 2025. u 16:00Jovana Vasić
NEPREVAZIĐENA POSLASTICA: Posna markiza torta, savršen spoj keksa i čokolade
05. 03. 2025. u 12:00Jovana Vasić
TORTA SA BANANAMA I ČOKOLADOM: Neodoljivo kremasta poslastica koju svi vole
08. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
ISPLIVAO SNIMAK: Šerif peva - "Smradovi su preko Drine prešli" - a tvrdi da pesmu nikad nije izvodio
BURA oko fotografije i snimka folkera Ace Lukasa sa Naserom Orićem, nekadašnjim komandantom jedinica Armije RBiH u području Srebrenice tokom rata u Bosni i Hercegovini, ne stišava se. I dalje akteri "kafanskog susreta" izazivaju veliku pažnju, a sad je u centru pevač Šerif Konjević, koji je pozvao srpskog pevača da prisustvuje privatnoj proslavi u restoranu u centru Sarajeva, gde je bio pozvan i Naser Orić.
02. 12. 2025. u 12:35
Komentari (0)