POSNE AMERIČKE PALAČINKE: Nimalo ne zaostaju za originalom, biće mekane i vazdušaste
Ukusne i hrskave, prava poslastica za vreme posta.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Brašno 1,5 čaša
- Prašak za pecivo 1
- So pola male kašičice
- Vanilin šećer 1
- Kristal šećer 2 kašike
- Bademovo mleko(sojino ili neko biljno mleko) 1 čaša
- Voda ili mineralna voda pola čaše
- Ulje 3 kašike
Priprema:
U većoj činiji izmešati suve sastojke- brašno, prašak za pecivo, šećer, so, vanilin šećer. Dodati biljno mleko, vodu i ulje, pa sve zajedno izmešati varjačom ili žicom. Paziti da ne bude puno grudvica.
Zagrejati tiganj premazan uljem na srednjoj temperaturi. Sipati oko trećinu čaše, ili koristiti manju kutlaču. Svaku stranu peći oko 2 minuta. Premazati tiganj uljem pre svake sledeće palačinke. Preliti medom i seckanim voćem ili džemom, nutelom ili nekim drugim slatkim sirupom po želji. Prijatno!
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POSNI ČIZKEJK: Kremasti desert koji pomera granice dobrog ukusa
19. 03. 2025. u 13:30

NIKO IM NEĆE ODOLETI: Napravite posne palačinke sa jednim tajnim sastojkom
29. 11. 2024. u 15:00

DA LI STE PROBALI GOZLEME: Ovo je drugi naziv za preukusne turske palačinke
22. 11. 2024. u 11:49

JAPANSKE PALAČINKE: Bolje nego obične, savršene su za doručak ili večeru (VIDEO)
26. 01. 2025. u 07:00Novosti online

AMERIKA BESNA ZBOG ODBIJANjA KIJEVA DA PRIZNA RUSKE TERITORIJE: Evo zašto su propali pregovori u Londonu
PREGOVORI o okončanju konflikta u Ukrajini, koji su trebali biti održani danas u Londonu na nivou ministara spoljnih poslova Velike Britanije, SAD, Francuske, Nemačke i Ukrajine, odloženi su nakon što su američki zvaničnici otkazali učešće.
23. 04. 2025. u 16:24

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)