POSNE AMERIČKE PALAČINKE: Nimalo ne zaostaju za originalom, biće mekane i vazdušaste
Ukusne i hrskave, prava poslastica za vreme posta.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Brašno 1,5 čaša
- Prašak za pecivo 1
- So pola male kašičice
- Vanilin šećer 1
- Kristal šećer 2 kašike
- Bademovo mleko(sojino ili neko biljno mleko) 1 čaša
- Voda ili mineralna voda pola čaše
- Ulje 3 kašike
Priprema:
U većoj činiji izmešati suve sastojke- brašno, prašak za pecivo, šećer, so, vanilin šećer. Dodati biljno mleko, vodu i ulje, pa sve zajedno izmešati varjačom ili žicom. Paziti da ne bude puno grudvica.
Zagrejati tiganj premazan uljem na srednjoj temperaturi. Sipati oko trećinu čaše, ili koristiti manju kutlaču. Svaku stranu peći oko 2 minuta. Premazati tiganj uljem pre svake sledeće palačinke. Preliti medom i seckanim voćem ili džemom, nutelom ili nekim drugim slatkim sirupom po želji. Prijatno!
(superrecepti)
Preporučujemo
POSNI ČIZKEJK: Kremasti desert koji pomera granice dobrog ukusa
19. 03. 2025. u 13:30
NIKO IM NEĆE ODOLETI: Napravite posne palačinke sa jednim tajnim sastojkom
29. 11. 2024. u 15:00
DA LI STE PROBALI GOZLEME: Ovo je drugi naziv za preukusne turske palačinke
22. 11. 2024. u 11:49
JAPANSKE PALAČINKE: Bolje nego obične, savršene su za doručak ili večeru (VIDEO)
26. 01. 2025. u 07:00Novosti online
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)