ISPROBAJTE TURSKI NAMAZ OD PAPRIKA I ORAHA: Jednostavno se priprema i fantastičnog je ukusa

Новости онлине

14. 04. 2025. u 14:30

Pikantni turski namaz od paprika i oraha je idealan za uz hleb, čips ili kao prilog uz neko jelo.

ИСПРОБАЈТЕ ТУРСКИ НАМАЗ ОД ПАПРИКА И ОРАХА: Једноставно се припрема и фантастичног је укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 crvene paprike
  • 240 g oraha
  • 1 crni luk, vrlo sitno iseckan
  • 3 čena belog luka
  • 2 ljute papričice iseckane na kockice
  • ½ kašičice kima
  • 2 kašike soka od nara
  • 2 kašike limunovog soka
  • 120 g prezli
  • 1 kašičica smeđeg šećera
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Kako biste napravili ovaj namaz prvo zagrejte rernu na 200 C. Stavite paprike na pleh obložen za pečenje i pecite 40 minuta. Izvadite paprike iz rerne i stavite ih u posudu pokrivenu poklopcem na 10 minuta. Oljuštite kožu, uklonite semenke i bacite svu tečnost. Dodajte orahe u tiganj i pecite na srednjoj vatri uz povremeno mešanje 5 minuta. Prebacite ih na tanjir.

U istom tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja. Dodajte luk i pržite 4 minuta. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut. Ako u bilo kom trenutku crni luk počne da se lepi za tiganj, možete dodati još jednu kašiku ulja. Paprike, tostirane orahe, čili papričice, kim, nar i limunov sok, prezle, šećer, proprženi luk, beli luk i preostale 2 kašike maslinovog ulja ubacite u blender. Začinite sa ½ kašičice soli i blednirajte dok smesa ne postane glatka. Probajte začin i dodajte još soli ili bibera ako želite. Servirajte sa malo tortilja čipsa ili krekera. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TROFEJ OTIŠAO U PRAVE RUKE: Košarkaš Panatinaikosa najbolji strelac Evrolige (VIDEO)