ISPROBAJTE TURSKI NAMAZ OD PAPRIKA I ORAHA: Jednostavno se priprema i fantastičnog je ukusa
Pikantni turski namaz od paprika i oraha je idealan za uz hleb, čips ili kao prilog uz neko jelo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 crvene paprike
- 240 g oraha
- 1 crni luk, vrlo sitno iseckan
- 3 čena belog luka
- 2 ljute papričice iseckane na kockice
- ½ kašičice kima
- 2 kašike soka od nara
- 2 kašike limunovog soka
- 120 g prezli
- 1 kašičica smeđeg šećera
- 4 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili ovaj namaz prvo zagrejte rernu na 200 C. Stavite paprike na pleh obložen za pečenje i pecite 40 minuta. Izvadite paprike iz rerne i stavite ih u posudu pokrivenu poklopcem na 10 minuta. Oljuštite kožu, uklonite semenke i bacite svu tečnost. Dodajte orahe u tiganj i pecite na srednjoj vatri uz povremeno mešanje 5 minuta. Prebacite ih na tanjir.
U istom tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja. Dodajte luk i pržite 4 minuta. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut. Ako u bilo kom trenutku crni luk počne da se lepi za tiganj, možete dodati još jednu kašiku ulja. Paprike, tostirane orahe, čili papričice, kim, nar i limunov sok, prezle, šećer, proprženi luk, beli luk i preostale 2 kašike maslinovog ulja ubacite u blender. Začinite sa ½ kašičice soli i blednirajte dok smesa ne postane glatka. Probajte začin i dodajte još soli ili bibera ako želite. Servirajte sa malo tortilja čipsa ili krekera. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)