KOLIKO DUGO RUSKA SALATA SME DA STOJI U FRIŽIDERU: Saveti kako što duže da uživate u ukusu omiljene salate

Jovana Vasić

20. 04. 2025. u 10:00

Čuvena ruska salata, popularno jelo na trpezama naročito sada tokom prazničnih dana, može biti pravi izazov kada je u pitanju skladištenje. Da biste uživali u njenom ukusu, a pritom i sačuvali je u sigurnim uslovima, važno je pridržavati se nekoliko pravila.

КОЛИКО ДУГО РУСКА САЛАТА СМЕ ДА СТОЈИ У ФРИЖИДЕРУ: Савети како што дуже да уживате у укусу омиљене салате

Foto: Shutterstock

Važno je naglasiti da ova salata upravo zbog svojih namirnica kao što su jaja ili majonez, ne sme tek tako stajati bilo gde. Salata treba da se čuva na hladnom i samo po potrebi da se izvadi iz frižidera u kom je potrebno da bude dobro upakovana. Aluminijumska folija jeste prečica kojom se svi koristimo, ali kako ne bi došlo do kontakta sa vazduhom i bržeg kvarenja, potrebno je da je prebacite u činiju sa dobrim i čvrstim poklopcem.

Kada je izvadite iz frižidera kako biste je poslužili, ne preporučuje se da stoji duže od dva sata van hladnog skladišta. Ruska salata može da stoji do tri dana od pripreme, a neki navode i četiri. Ako promeni boju i miris, znaćete da je vreme da se oprostite od nje.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TVOJA ŠTITNA JE TVOJ ŠTIT: Besplatni pregledi štitne žlezde uz podršku Fondacije Mozzart