SOK OD KOPRIVE: Recept za osvežavajući napitak pun vitamina
Domaći sokovi su uvek preporuka za podizanje imuniteta, a sok od koprive umnogome tome može pomoći. Recept za sok od koprive je onaj koji će vam uvek biti pri ruci i kojim ćete obradovati ukućane.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 40 vrhova mlade koprive
- 1 kg limuna
- 4 l vode
- 1 kesica limuntusa
Priprema:
Koprivu koju ste ubrali, dobro operite pod mlazom tople vode, pa je potom sameljite, prebacite u drugu posudu i ostavite sa strane.
Za to vreme, limun dobro operite, sa sve korom, isecite ga na manje delove, može i na četvrtine pa i njega sameljite. Kada i on bude gotov, dodajte ga u činiju sa samlevenom koprivom i prelijte vodom. Promešajte, dodajte limuntus, ponovo promešajte i pokrijte krpom. Ostavite sa strane, da odstoji 24 sata.
Posle navedenog vremena, tekućinu procedite i možete dodati šećer po ukusu. Ukoliko stavljate šećer, poželjno je da opet malo odstoji, nekoliko sati kako bi se šećer u soku od koprive istopio.
Kada se šećer otopi, sok od koprive je spreman da se služi, kao sirup. Sok od koprive je napravljen i spreman je za posluženje.
(ona)
Preporučujemo
RECEPT ZA SOK OD DRENjINA: Ojačajte imunitet uz pomoć zdravog i ukusnog napitka
23. 03. 2025. u 10:00
DOMAĆI LIKER OD JAGODA: Slatko i mirisno piće koje osvaja neodoljivom aromom
14. 03. 2025. u 16:00
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)