MAFINI SA KREMOM OD LIMUNA I MALINAMA: Magična kombinacija ukusa

Новости онлине

25. 04. 2025. u 16:00

Mafini sa kremom od limuna i malinama su poslastica koju ćete da pravite celog leta.

МАФИНИ СА КРЕМОМ ОД ЛИМУНА И МАЛИНАМА: Магична комбинација укуса

Foto: Printskrin/instagram / canva / chef_zouheir

Sastojci:

  • 360 g brašna
  • 1 1/2 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 120 g putera, omekšanog
  • 240 g šećera
  • 2 velika jajeta
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • 120 ml mleka
  • 240 g svežih malina
  • narendana korica od 1 limuna

Za krem od limuna:

  • 120 g putera, omekšanog
  • 120 g šećera u prahu
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašičica rendane limunove kore
  • sveže maline za ukras
  • Korica limuna za ukras

Priprema:

Kako biste napravili ove mafine zagrejte rernu na 175°C i obložite kalup za mafine papirnim korpicama. U posudi umutite brašno, prašak za pecivo i so pa ostavite na stranu. U drugoj posudi umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i pahuljasti. Dodajte jaja jedno po jedno, i dobro umutite nakon svakog dodavanja. Umešajte vanilin ekstrakt.

Postepeno dodajte mešavinu brašna u mešavinu putera, naizmenično sa mlekom, počevši i završavajući mešavinom brašna. Umešajte maline i limunovu koricu. Podelite testo ravnomerno u kalupu. Pecite 18-20 minuta ili dok čačkalica ne bude čista. Ostavite da se potpuno ohlade na rešetki.

Za glazuru umutite puter. Postepeno dodajte šećer u prahu, limunov sok i limunovu koricu i mutite dok ne postane glatko. Ohlađene mafine prelijte glazurom od limunovog krema. Ukrasite svežim malinama i limunovom koricom.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TO JE MOJ RAJ: Neda Ukraden odlučila gde će provesti svoje poslednje dane