PREDJELO KOME NIKO NEĆE ODOLETI: Urme u slaninici, savršena kombinacija
URME u slaninici su savršena slatko-slana kombinacija koja se mora naći na vašoj trpezi.

Foto: Profimedia
Sastojci:
- 230 g urmi bez koštica
- 110 g badema
- 450 g kriški slanine
Zašto je korisno da jedete urme?
Urme su prirodno slatke i ne sadrže dodate šećere, a izuzetno su hranljive. Obezbeđuju oko 18 odsto dnevnih potreba za vlaknima i potpomažu funkcije varenja. Bogate su vitaminom B, vitaminom K, kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, kalijumom, cinkom i manganom. Takođe su bogate antioksidansima i imaju anti-gljivična svojstva. Imaju jako antiupalno dejstvo.
Recept za urme u slaninici:
Kako biste pripremili urme na ovaj način, zagrejte rernu na 180 stepeni. Isecite urme. Stavite po jedan badem u svaku urmu. Umotajte urme u slaninu, i pričvrstite ih koristeći čačkalice.
Pecite 10 minuta ili dok slanina ne porumeni i ne postane hrskava. Servirajte kao predjelo i uživajte.
(Stvar ukusa)
Preporučujemo

OSVEŽAVA I DAJE SNAGU: Prolećna salata od šargarepe i suvog grožđa
13. 05. 2025. u 23:10

NEVEROVATNO UKUSNA: Kruna od lisnatog testa sa spanaćem i kozijim sirom
13. 05. 2025. u 16:45

HITAN APEL KREMLjA: Pozivamo sve da to urade!
PORTPAROL predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da Kremlj poziva sve strane da izvrše pritisak na Ukrajinu kako bi se održala nova runda pregovora sa Rusijom.
16. 07. 2025. u 10:42

"ZAŠTO NE UDARIŠ NA MOSKVU?!" Detalji razgovora Trampa i Zelenskog, na Rusiju će padati rakete koje Srbi pamte po zlu?
AMERIČKI predsednik Donald Tramp razmatra mogućnost da Ukrajini pošalje krstareće rakete Tomahavk, prenosi Vašington post pozivajući se na izvor upoznat sa razgovorima u Beloj kući. Navedene rakete se još uvek ne nalaze na zvaničnom spisku, ali bi mogle biti uključene u kasnijim paketima pomoći.
15. 07. 2025. u 09:36

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)