PREDJELO KOME NIKO NEĆE ODOLETI: Urme u slaninici, savršena kombinacija
URME u slaninici su savršena slatko-slana kombinacija koja se mora naći na vašoj trpezi.
Foto: Profimedia
Sastojci:
- 230 g urmi bez koštica
- 110 g badema
- 450 g kriški slanine
Zašto je korisno da jedete urme?
Urme su prirodno slatke i ne sadrže dodate šećere, a izuzetno su hranljive. Obezbeđuju oko 18 odsto dnevnih potreba za vlaknima i potpomažu funkcije varenja. Bogate su vitaminom B, vitaminom K, kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, kalijumom, cinkom i manganom. Takođe su bogate antioksidansima i imaju anti-gljivična svojstva. Imaju jako antiupalno dejstvo.
Recept za urme u slaninici:
Kako biste pripremili urme na ovaj način, zagrejte rernu na 180 stepeni. Isecite urme. Stavite po jedan badem u svaku urmu. Umotajte urme u slaninu, i pričvrstite ih koristeći čačkalice.
Pecite 10 minuta ili dok slanina ne porumeni i ne postane hrskava. Servirajte kao predjelo i uživajte.
(Stvar ukusa)
Preporučujemo
OSVEŽAVA I DAJE SNAGU: Prolećna salata od šargarepe i suvog grožđa
13. 05. 2025. u 23:10
NEVEROVATNO UKUSNA: Kruna od lisnatog testa sa spanaćem i kozijim sirom
13. 05. 2025. u 16:45
VELIKI STRAH ZAVLADAO U EVROPI Zelenskog upozoravaju: "Ništa ne potpisuj"
EVROPSKI čelnici potajno savetuju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da bude oprezan povodom napora Sjedinjenih Država da postignu mirovni sporazum sa Rusijom.
07. 12. 2025. u 08:38
NOVI DETALjI U ISTRAZI, ZAVRŠENO VEŠTAČENjE VOZILA Otkriveno kako je došlo do nesreće u kojoj su poginuli Ana Radović i Aleksandar
OTKRIVENI su novi detalji iz istrage tragične saobraćajne nesreće u kojoj su stradali Ana Radović (20) i Aleksandar Masalušić (37).
07. 12. 2025. u 07:16
DRSKO: Jelisaveta Orašanin BEZ DONjEG VEŠA šeta ulicom (FOTO)
GLUMICA Jelisaveta Orašanin ponovo je privukla svu pažnju kada se pojavila u kombinaciji koja je izazvala pravu buru na mrežama.
06. 12. 2025. u 20:35
Komentari (0)