IDEALAN KAO NAMAZ, ILI KREM: Domaći namaz od pistaća, zaboravićete na kupovni
IDEALAN je bilo kao namaz ili kao krem za deserte.

Foto Profimedia
Domaći namaz od pistaća se pravi bez šećera.
Sastojci:
* 200 g nesoljenih i nepečenih pistaća (više ili manje, po želji)
* prstohvat vanilinog šećera, po želji
Recept za domaći namaz od pistaća:
Kako biste napravili ovaj namaz blendirajte pistaće oko 20 minuta. Postepeno će se pretvoriti u pastu, a zatim u puter. Kada se pretvori u puter, blendirajte još 3-4 minuta. Nakon toga prebacite u teglu.
Zašto je korisno da jedete pistaće?
Pistaći su izvrstan izvor zdravih masti, vlakana, proteina, antioksidanata i imaju brojne hranljive materije, uključujući vitamin B i tiamin. Pomažu probavi i dobrim bakterijama u crevima.
Savet je da ne koristite pečene i slane pistaće, već neslane i nepečene. Namaz možete da čuvate nekoliko nedelja u hermetički zatvorenoj posudi. Po želji dodajte na kraju malo vanilinog šećera ili drugih začina.
Prijatno!
(Stvar Ukusa)
Preporučujemo

TRAMP OTKRIO KOLIKO LjUDI NEDELjNO GINE U UKRAJINI: "Putin ubija mnogo ukrajinskih vojnika"
PREDSEDNIK Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da je nezadovoljan ponašanjem ruskog predsednika Vladimira Putina i naveo da razmatra nove sankcije protiv Rusije.
08. 07. 2025. u 20:36

SKANDAL! PLENKOVIĆ O USTAŠKOM KONCERTU TOMPSONA: "Ponosni smo, jedino on može da okupi pola miliona"
PREMIJER Hrvatske Andrej Plenković održao je konferenciju za medije nakon sednice Predsedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Glavna tema bila je koncert Marka Perkovića Tompsona na Hipodromu i ustaška ikonografija koja se tamo mogla videti, ali i čuti.
07. 07. 2025. u 18:33

"PRONACISTIČKA PROŠLOST, USTAŠKI SIMBOLI" Francuzi o Hrvatskoj posle Tompsona: "Ustaše ubile stotine hiljada Srba, Roma, Hrvata"
FRANCUSKE novine "Le Monde" oštro su kritikovale Hrvatsku posle koncerta Marka Perkovića Tompsona, upozorivši da Hrvatska pokazuje sve veću toleranciju prema pronacističkoj prošlosti iz vremena NDH.
08. 07. 2025. u 17:43
Komentari (0)