DA UŽIVATE I DA SE RASHLADITE: Pet bezalkoholnih koktela koje ćemo obožavati ovog leta
KOJI su to najpopularniji bezalkoholni kokteli i kako da ih pripremite.

Foto: Profimedia
Lažni mohito
Potrebno je:
* dvadesetak listova nane,
* 2 dl soka od limete,
* kolutići limete,
* 2 kašike smeđeg šećera ili meda,
* litar gazirane vode,
* led
U bokal stavite malo više od pola količine nane i dodajte sok od limete. Drobilicom za led ili drvenom kašikom usitnite nanu sve dok se ne spoji s limetom. Zatim dodajte smeđi šećer (ili med) i dobro promešajte. Dodajte gaziranu vodu, kolutiće limete i ostatak nane. Rashladite i dodajte led neposredno pre nego što poslužite.
* * * * * * * * * * * *
Kao pinakolada
Potrebno je:
* 200 g ananasa,
* 3 dl soka od ananasa (nezaslađenog),
* 3 dl kokosovog mleka,
* led,
* 2 kašike smeđeg šećera
Uzmite oko 50 g ananasa, iseckajte ga na komadiće i stavite u frižider. Ostatak ananasa izmešajte u blenderu sa ledom. Zatim dodajte kokosovo mleko, sok od ananasa i smeđi šećer, po želji. Kad dobijete glatku smesu, prespite je u bokal i pustite da se ohladi. Po želji možete da ukrasite komadom ananasa prilikom serviranja.
* * * * * * * * * * * *
Koktel od jagode
Potrebno je:
* litar soka od jagode,
* sok od limuna,
* sveža nana za ukrašavanje,
* gazirana voda
Sok od jagode sipajte u posudice za led i ostavite da se zamrzne u frižideru. Tako dobijene voćne kocke leda ubacite u čašu, pa dodajte nanu, sok od limuna i gaziranu vodu. Ukrasite obod čaše šećerom, kao što biste za martini, i uživajte u ukusu.
* * * * * * * * * * * *
Pomorandža špric
Potrebno je:
* malo javorovog sirupa,
* sok od crvene pomorandže,
* gazirana voda
Čašu napunite ledom, ulijte javorov sirup (količinu po želji), sok od crvene pomorandže i dobro promešajte. Zatim dodajte, prethodno ohlađenu, gaziranu vodu i ukrasite po želji kriškama pomorandže.
* * * * * * * * * * * *
Moćni ananas
Potrebno je:
* konzerva ananasa,
* 500 ml vode,
* 1/4 kašičice sitno iseckanog đumbira,
* kašika meda,
* komadić đumbira i listići sveže nane za dekoraciju
Ananas isecite na komade, pa ga sa sokom sipajte u blender. Đumbir oljuštite i sitno iseckajte. Dodajte ga u blender, zajedno sa svim ostalim sastojcima. Mutite srednjom brzinom, sve dok ne dobijete homogenu tečnost. Prespite u čaše po izboru i ukrasite komadićima đumbira, ananasa ili listićima sveže nane.
* * * * * * * * * * * *
Sex on the beach
Potrebno je:
* 50 ml soka od brusnice,
* 2-3 kandirane višnje,
* 30 ml soka od bresaka,
* 80 ml soka od ananasa,
* 30 ml soka od pomorandže,
* led
Sve sastojke, osim kandiranih višanja, stavite u šejker. Kada se dobro sjedine, koktel sipajte u čaše (mogu i one za martini). Servirajte po želji, sa višnjama odozgo ili kolutovima pomorandže zakačenim za čaše.
Probajte!
Preporučujemo

MEKE, MIRISNE I GOTOVE ZA ČAS - Pogačice od krompira i sira (VIDEO)
30. 05. 2025. u 07:00

JEDAN BRZI, A UKUSAN OBROK: Medaljoni od tikvica sa ćurećim mesom
30. 05. 2025. u 09:00

GOTOV ZA POLA MINUTA: Holandez sos, savršen za jaja na oko i meso (VIDEO)
29. 05. 2025. u 10:00

"MEĐUNARODNE GRANICE SE NE SMEJU MENjATI SILOM" Licemerna izjava evropskih lidera - gospodo, a šta je sa Srbijom?!
GRUPA evropskih lidera poručila je danas, nakon samita predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina na Aljasci, da će nastaviti da podržava Ukrajinu koja, kako ističu, mora da dobije čvrste bezbednosne garancije i jedina može da odlučuje o svojoj teritoriji.
16. 08. 2025. u 12:35

TRAMP U OGROMNOM PROBLEMU: Veliki peh pred sastanak sa Putinom na Aljasci
PREDSTOJEĆI sastanak između predsednika SAD Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina u petak na Aljasci dolazi u vreme kada u američkoj administraciji gotovo da nema iskusnih stručnjaka za Rusiju, piše Fajnenšel tajms.
13. 08. 2025. u 11:24

CIFRA - BOLI GLAVA: Koliku penziju prima Berček? Svakog meseca na račun mu ležu DVE SUME
MNOGI kažu da je Aleksandar Berček jedan od najvećih glumaca na ovim prostorima, a on je svoj talenat dokazivao idući iz uloge u ulogu, i iznova pokazujući čari svog glumačkog umeća.
15. 08. 2025. u 13:20
Komentari (0)