UOPŠTE NE GOJE: Najzdravije palačinke imaju samo 2 sastojka
MOŽE se reći da je jedina mana palačinki to što nisu baš sasvim zdrave, ali ni to nije uvek slučaj.

Foto: Jutjub/Printskrin/Samo zdravi recepti
Našli smo alternativni recept kojim se zameni belo brašno, ulje i šećer i dobijate zdrav i preukusan obrok koji obiluje mineralima.
Glavni sastojak: kinoa!
Kinoa je jedna od najzdravijih bezglutenskih namirnica koje se mogu naći u prirodi, a sadrži ogroman broj hranljivih materija.
Postoji bezbroj načina da je upotrebite u ishrani, a kroz palačinke je jedan od omiljenih!
Sve što vam treba jeste:
* 200 grama kinoe i 200 mililitara vode.

Foto: Jutjub/Printskrin/Samo zdravi recepti
Priprema:
Kinou potopite noć ranije ili makar nekoliko sati pre pripreme.
Zatim je dobro procedite, stavite u blender, pa prelijte svežom vodom. Blendajte malo duže, dok se ne sjedini.
Tiganj podmažite kokosovim ili maslinovim uljem (dovoljno je vrlo malo ulja), pa sipajte kutlaču smese i pržite, uz jedno okretanje, dok ne porumeni s obeju strana, po tri minuta.
Služite sa slatkim ili slanim dodacima, po želji.
Prijatno!
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo

BRZE SLANE PALAČINKE: Sa šunkom i sirom, sve u jednom zalogaju
24. 06. 2025. u 07:00

UKUS KOJI PRIČA PRIČE: Zapečene palačinke sa jabukama (VIDEO)
22. 06. 2025. u 13:00

MOLDAVIJA DONELA ODLUKU VEZANU ZA SRBIJU: Ograničili uvoz ove namirnice iz naše zemlje
VLADA Moldavije donela je odluku o privremenom ograničenju uvoza šećera iz Srbije, uz obrazloženje da na taj način želi da zaštiti domaću proizvodnju i stabilizuje tržište.
10. 10. 2025. u 13:22

RUSI OTKRILI ČIME SU SINOĆ GAĐALI UKRAJINU: "Odgovor na terorističke udare po civilnim objektima"
RUSKE oružane snage tokom noći izvele su masovni napad na energetske objekte koji napajaju vojno-industrijski kompleks Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
10. 10. 2025. u 14:48

"OTEĆE VAM DECU! Mirjana Bobić Mojsilović upozorila roditelje
"ZATO, roditelji, dok još nije kasno, zgrabite svoju decu i zabavite ih sami!"
09. 10. 2025. u 10:15
Komentari (0)