PEČENA ŠARGAREPA SA MEDOM I BELIM LUKOM: Recept za gurmanski dodatak
Zdrava poslastica koja nestaje brže od krompira! Ovaj jednostavan recept pretvara običnu šargarepu u pravi gurmanski dodatak svakoj večeri. Slatka nota meda, aroma belog luka i hrskava korica čine da čak i deca traže reprizu. Savršeno uz meso, ribu ili kao lagani vegetarijanski prilog.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 500 gr bebi šargarepe
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1,5 kašika meda
- 2 čena belog luka (sitno iseckana)
- so i biber po ukusu
- sveži peršun (za posipanje)
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C. Šargarepu operite, osušite i ostavite celu. U činiji pomešajte šargarepu sa maslinovim uljem, medom, belim lukom, solju i biberom. Složite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 25–30 minuta, dok ne dobije zlatnu boju i ne omekša.Pred serviranje pospite svežim peršunom.
Prijatno!
Preporučujemo
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
ĐAK NASMEJAO SRBIJU: Evo kako je na kontrolnom odgovorio na pitanje o nazivu naše HIMNE: "Detetu bih dao DESETKU"
GREŠKE iz školskih svezaka ponekad umeju da izmame najšire osmehe, što potvrđuje i situacija u kojoj se našao jedan mališana iz Srbije. Sve je počelo kada je njegova mama na internetu podelila njegove odgovore sa kontrolnog zadatka iz predmeta Svet oko nas. Jedan od njih oduševio je korisnike društvenih mreža.
05. 12. 2025. u 11:27
Komentari (0)