PEČENA ŠARGAREPA SA MEDOM I BELIM LUKOM: Recept za gurmanski dodatak

Milena Tomasevic

30. 09. 2025. u 07:00

Zdrava poslastica koja nestaje brže od krompira! Ovaj jednostavan recept pretvara običnu šargarepu u pravi gurmanski dodatak svakoj večeri. Slatka nota meda, aroma belog luka i hrskava korica čine da čak i deca traže reprizu. Savršeno uz meso, ribu ili kao lagani vegetarijanski prilog.

ПЕЧЕНА ШАРГАРЕПА СА МЕДОМ И БЕЛИМ ЛУКОМ: Рецепт за гурмански додатак

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 500 gr bebi šargarepe
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1,5 kašika meda
  • 2 čena belog luka (sitno iseckana)
  • so i biber po ukusu
  • sveži peršun (za posipanje)

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C. Šargarepu operite, osušite i ostavite celu. U činiji pomešajte šargarepu sa maslinovim uljem, medom, belim lukom, solju i biberom. Složite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 25–30 minuta, dok ne dobije zlatnu boju i ne omekša.Pred serviranje pospite svežim peršunom.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub