PEČENA ŠARGAREPA SA MEDOM I BELIM LUKOM: Recept za gurmanski dodatak
Zdrava poslastica koja nestaje brže od krompira! Ovaj jednostavan recept pretvara običnu šargarepu u pravi gurmanski dodatak svakoj večeri. Slatka nota meda, aroma belog luka i hrskava korica čine da čak i deca traže reprizu. Savršeno uz meso, ribu ili kao lagani vegetarijanski prilog.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 500 gr bebi šargarepe
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1,5 kašika meda
- 2 čena belog luka (sitno iseckana)
- so i biber po ukusu
- sveži peršun (za posipanje)
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C. Šargarepu operite, osušite i ostavite celu. U činiji pomešajte šargarepu sa maslinovim uljem, medom, belim lukom, solju i biberom. Složite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 25–30 minuta, dok ne dobije zlatnu boju i ne omekša.Pred serviranje pospite svežim peršunom.
Prijatno!
POKROVSK PRED PADOM, RUSKI VOJNICI U CENTRU GRADA: "Situacija je više nego kritična, ubijaju nam ljude"
NAJMANjE 250 ruskih vojnika nalazi se u Pokrovsku, gde učestvuju u uličnim borbama i ubijaju ukrajinske vojnike, posebno operatere dronova, prenosi Ukrajinska pravda pozivajući se na oficire iz dve brigade koje deluju u tom području.
25. 10. 2025. u 19:17
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)