CRVENI TAJLANDSKI SOS ZA UMAKANJE: Pet minuta do savršenog ukusa
Ako tražite brz, jednostavan i neodoljivo ukusan sos, ovaj tajlandski klasik je pravi izbor. Bez obzira da li ga služite uz prolećne rolnice, grilovano meso ili svežu salatu, njegov intenzivan miris i slatko-kiselo-ljuta kombinacija pretvara svako jelo u gastronomsko putovanje. Najbolje od svega – sprema se za svega pet minuta!

FOTO: Novosti
Sastojci
- 2 kašike ljutog ajvara
- 1 kašika ljutog kečapa ili paradajz koncentrata
- 1 sveža ljuta papričica (ili 1/2 kašičice ljute mlevene paprike)
- 2 kašike ribljeg sosa (ili soja sosa kao zamena)
- 2 kašike soka od limete (ili limuna ako nemate limetu)
- 1 kašika šećera
- 1 čen belog luka, mleven
Postupak:
U maloj posudi izmešajte ajvar, kečap, iseckanu papričicu, riblji/soja sos, sok od limete, šećer i mleveni beli luk. Dobro mešajte dok ne dobijete glatku, ujednačenu smesu.
Posluživanje:
Najbolje ide kao sos za umakanje uz roštilj, pileće ražnjiće, prolećne rolnice ili jednostavno uz sveže povrće.
Prijatno!

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte
PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.
30. 09. 2025. u 20:58

"ZAŠTO MI PIPAŠ ŽENU?" Ovako je počela tuča na svadbi u Gornjem Milanovcu, nasrnuli na doktora (VIDEO)
SVADBENO veselje u Gornjem Milanovcu pretvorilo se u haotičnu scenu kada je došlo do nesvakidašnjeg incidenta.
30. 09. 2025. u 16:10

OGLASILA SE BILjA NAKON RASTANKA OD ACE ILIĆA: "Videću kako vreme prolazi..."
IAKO rastavljeni, Bilja i Aca imaju veliki razlog za slavlje.
01. 10. 2025. u 12:20
Komentari (0)