PEČENI KROMPIR SA SIROM I MIRISNIM BILJEM: Savršen zalogaj za svaki dan
Miris pečenog krompira koji izlazi iz rerne jedan je od onih mirisa koji momentalno bude apetit i toplinu doma.
FOTO: Novosti
Ovo jednostavno jelo spaja najbolje od svega — hrskavost, topljivi sir i osvežavajuću aromu začina. Pečeni krompir sa sirom i mirisnim biljem je pravi izbor bilo da ga poslužite kao prilog uz ručak, ili kao ukusnu, zasitnu užinu uz omiljeni sos.
Sastojci:
- 1 kg krompira (poželjno mladog ili srednje veličine)
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica sušenog timijana
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 kašičica granuliranog belog luka
- so i sveže mleveni biber po ukusu
- 100 gr sira (mocarela, gauda ili čedar)
- svež peršun za posipanje
Priprema:
Dobro operite krompir i isecite ga na kriške. Ako je mlad, nije potrebno ljuštenje. U većoj posudi pomešajte maslinovo ulje, timijan, origano, beli luk, so i biber. Dodajte krompir i dobro ga premažite smesom da svaka kriška bude obložena. Poređajte krompir u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35–40 minuta, dok ne postane zlatan i hrskav. Kada je krompir gotov, pospite ga rendanim sirom i vratite u rernu na još 5 minuta — tek toliko da se sir lepo otopi i formira zlatnu koricu. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom.
Uživajte!
Preporučujemo
DRAMATIČNO UPOZORENjE ORBANA: Situacija je opasna, Evropa je na pragu rata
MAĐARSKI premijer Viktor Orban izjavio je danas da je situacija opasna i da je Evropa na pragu rata.
15. 11. 2025. u 18:52
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
Policija uletela na svadbu, HAPSI MLADU - a tek objašnjenje! Ovo je LUDNICA (VIDEO)
ČAK i na najlepšim svadbama ponekad se dese nepredviđene situacije, sitne greške ili čak veći incidenti.
14. 11. 2025. u 16:23
Komentari (0)