ŠTAPIĆI OD KROMPIRA SA PEČURKAMA: Hrskavi obrok savršen za svaku priliku
Miris domaćih štapića od krompira koji se prže na ulju ili peku u rerni neodoljivo podseća na najlepše ukuse detinjstva.
FOTO: Novosti
Ovi štapići spajaju baršunastu mekoću krompira i sočni fil od pečuraka, uz hrskavu zlatnu koricu koja „pucketa“ pod zubima.
Sastojci
Za testo od krompira:
- 1 kg krompira
- 1 jaje
- 4–5 kašika brašna (u zavisnosti od gustine)
- So i biber po ukusu
Za fil od pečuraka:
- 400 gr pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika putera ili ulja
- so i biber po ukusu
Za pohovanje:
- 2 jaja
- Prezle
- ulje za prženje
Priprema
Krompir skuvajte u slanoj vodi, ocedite i izgnječite u pire. Kada se ohladi, dodajte jaje, so, biber i brašno. Umesite mekano, elastično testo koje se ne lepi za ruke. Na puteru ili ulju propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast. Dodajte seckane pečurke i pržite dok tečnost ne ispari. Posolite, pobiberite i ostavite da se ohladi. Od testa odvajajte deliće veličine oraha, oblikujte u krug, stavite malo fila u sredinu i zatvorite, formirajući izdužene štapiće.
Svaki štapić umočite u umućeno jaje, zatim u prezle, tako da se ravnomerno obloži. Pržite u dobro zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju, ili ih pecite u rerni na 200°C (oko 25 minuta) za laganiju verziju.
Uživajte!
DRAMATIČNO UPOZORENjE ORBANA: Situacija je opasna, Evropa je na pragu rata
MAĐARSKI premijer Viktor Orban izjavio je danas da je situacija opasna i da je Evropa na pragu rata.
15. 11. 2025. u 18:52
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
Policija uletela na svadbu, HAPSI MLADU - a tek objašnjenje! Ovo je LUDNICA (VIDEO)
ČAK i na najlepšim svadbama ponekad se dese nepredviđene situacije, sitne greške ili čak veći incidenti.
14. 11. 2025. u 16:23
Komentari (0)