PEČENA JAJA SA PESTOM I ČERI PARADAJZOM: Mediteranski obrok za 20 minuta
Pečena jaja sa pestom i čeri paradajzom postaju hit među ljubiteljima brzih, zdravih i mediteranskih jela. Kombinacija kremastih jaja, svežine čeri paradajza i intenzivnog ukusa pesta čini ovaj obrok savršenim za doručak, ručak ili laganu večeru.
FOTO: Novosti
- 3–4 jaja
- 1 šolja čeri paradajza
- 2 kašike pesta
- 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
- so (po ukusu)
- opciono: origano, sušeni bosiljak ili malo belog luka u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. U maloj vatrostalnoj posudi rasporedite tanak sloj pesta po dnu. Dodajte cele čeri paradajze i, po želji, blago ih izbodite da ne pucnu pri pečenju. Prelijte maslinovim uljem i pecite oko 10 minuta, dok paradajz ne omekša. Izvadite posudu i pažljivo razbijte 3–4 jaja preko paradajza. Posolite i dodajte origano ili bosiljak ako želite više arome. Pecite dodatnih 8–12 minuta, u zavisnosti od toga da li želite tečnija ili čvršća žumanca. Po želji, završite sa još malo pesta pred serviranje.
Uživajte!
Preporučujemo
SALATA OD PILETINE, PASULjA I JAJA: Kremasto, zasitno i vrlo ukusno!
17. 12. 2025. u 12:33
POSNO SLANO PECIVO: Nova kombinacija ukusa koja će vas oduševiti!
17. 12. 2025. u 07:00
FICO ZAGRMEO: Ono što Brisel radi Srbiji nema nikakve veze sa zdravim razumom!
PREMIJER Slovačke Robert Fico izjavio je danas da će na samitu EU - Zapadni Balkan govoriti u korist Srbije, kao i da ono što EU radi Srbiji nema veze sa zdravim razumom i da je kažnjavaju zbog njenih suverenih stavova.
17. 12. 2025. u 15:34
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)