MAKARONE SA SPANAĆEM: Jeftin i brz ručak za celu porodicu

Novosti online

29. 01. 2023. u 12:00

Testeninu kuvajte u slanoj, ključaloj vodi, a za to vreme kratko izblendirajte orahe, pa dodajte spanać, bosiljak, sojino mleko, so i biber po ukusu.

МАКАРОНЕ СА СПАНАЋЕМ: Јефтин и брз ручак за целу породицу

Foto: Shutterstock

Blendirajte dok ne dobijete pesto željene gustine. Zatim dodajte limunov sok i još jednom izmiksajte. U većem tiganju, na maslinovom ulju, propržite iseckan crni i beli luk. Dodajte oceđenu testeninu i 1/2 šolje vode u kojoj se kuvala. U to umešajte pesto od spanaća, zagrevajte još minutdva. Odmah poslužite.

Potrebno je:

  • 400 g testenine po izboru
  • 1/2 šolje vode u kojoj se testenina kuvala
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 1/2 šolje oraha
  • 6 šolja spanaća
  • 1 manja veza bosiljka
  • 1/4 šolje sojinog mleka
  • sok od 1/2 limuna
  • so, biber

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

RAFA NADAL NIKAD NIJE BIO OVAKO EMOTIVAN: Pogodile ga reči Novaka Đokovića, snimak o kom priča teniski svet (FOTO/VIDEO)