RECEPT ZA ROLOVANU PRASETINU: Pravi gurmanski ručak
ROLOVANA PRASETINA je ukusna kada je topla, ali je divna i kao hladna
Foto: Shutterstock
Ovo je savršen recept za zaposlene domaćice koje, kada ispeku meso, mogu da ga služe uz drugi prilog narednih nekoliko dana.
Sastojci:
- rolovano svinjsko meso (jedan veći komad)
- 30 ml maslinovog ulja
- kašika mlevene paprike
- čen belog luka
- kašika meda
- kašičica majčine dušice
- so, biber
- šolja crnog vina
Priprema:
Napravite marinadu za rolovano meso, tako što ćete u činiji pomešate sve začine, dodajte maslinovo ulje, usitnjen beli luk, stavite med i promešajte. Pripremljenom marinadom dobro utrljajte meso sa svih strana, čak i ispod mreže kojom je pričvršćeno. Stavite u frižider da odstoji oko dva sata, a pre pečenja meso treba da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim ga prebacite u tepsiju, sipajte crno vino i pokrijte alu-folijom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni, oko dva sata. Zatim skinite foliju, pa pecite još 10 minuta na jačoj temperaturi, dok meso ne dobije zlatnu koricu. Pre serviranja skinite mrežu i isecite na parčiće.
Preporučujemo
"TI SI KRETEN!" Žestoka svađa u studiju Hit tvita, Babić udario na Antonijevića
ŽESTOKA svađa izbila je večeras u studiju televizije "Pink" u emisiji Hit Tvit gde gostuju predsednica Narodne Skupštine Srbije Ana Brnabić, pravnik Milan Antonijević i biznismen Branko Babić.
16. 11. 2025. u 21:55
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
ZVUCI SEKSA U BRITANSKOM PARLAMENTU: Posle skandala - uhapšena dva muškarca
DVOJICA muškarca uhapšena su, pa puštena na slobodu uz kauciju, nakon što je mobilni telefon postavljen u Donjem domu britanskog parlamenta kako bi puštao "seksualne zvukove" tokom poslaničkih pitanja britanskom premijeru Kiru Starmeru.
16. 11. 2025. u 20:32
Komentari (0)