OMILJENO KUVANO JELO NA NOVI NAČIN: Gulaš od dve vrste mesa

21. 06. 2023. u 07:00

AKO ste ljubitelj kuvanih jela, ovo je pravi recept za vas

ОМИЉЕНО КУВАНО ЈЕЛО НА НОВИ НАЧИН: Гулаш од две врсте меса

Foto: Profimedia

Suština ovog domaćeg specijaliteta je u kombinaciji začina i velikom broju sastojaka. Što više povrća, pa i vrsta mesa, gulaš će biti ukusniji.

Gulaš - sastojci:

300 g svinjskog mesa,

300 g pileće džigerice,

300 g crnog luka,

2 sveže paprike,

malo ljute tucane paprike,

malo slatke mlevene paprike,

1 veća šargarepa,

1 svež paradajz (može i sok),

2 čena belog luka,

3-4 lista lovora,

ulje,

suvi začin, so, biber, peršun.

Po želji uz prilog mogu ići makarone ili pire krompir.

Gulaš - priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati seckanu šargarepu i papriku pa dinstati oko pola sata.

Dodati najpre meso isečeno na kocke i lovorov list, doliti malo vode i krčkati oko 20 minuta.

Potom ubaciti džigericu i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša.

Dodati malo suvog začina ili samo so, 1 kašičicu slatke mlevene paprike i ljute tucane. Dodati biber, beli luk i još malo prokrčkati.

Na kraju dodati seckan peršun i odmah isključiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

SKRAĆEN SPISAK RIVALA PARTIZANA: Evo na koga mogu crno-beli u plej-ofu za Ligu konferencije ukoliko eliminišu Hibernijan