OMILJENO KUVANO JELO NA NOVI NAČIN: Gulaš od dve vrste mesa
AKO ste ljubitelj kuvanih jela, ovo je pravi recept za vas

Foto: Profimedia
Suština ovog domaćeg specijaliteta je u kombinaciji začina i velikom broju sastojaka. Što više povrća, pa i vrsta mesa, gulaš će biti ukusniji.
Gulaš - sastojci:
300 g svinjskog mesa,
300 g pileće džigerice,
300 g crnog luka,
2 sveže paprike,
malo ljute tucane paprike,
malo slatke mlevene paprike,
1 veća šargarepa,
1 svež paradajz (može i sok),
2 čena belog luka,
3-4 lista lovora,
ulje,
suvi začin, so, biber, peršun.
Po želji uz prilog mogu ići makarone ili pire krompir.
Gulaš - priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati seckanu šargarepu i papriku pa dinstati oko pola sata.
Dodati najpre meso isečeno na kocke i lovorov list, doliti malo vode i krčkati oko 20 minuta.
Potom ubaciti džigericu i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša.
Dodati malo suvog začina ili samo so, 1 kašičicu slatke mlevene paprike i ljute tucane. Dodati biber, beli luk i još malo prokrčkati.
Na kraju dodati seckan peršun i odmah isključiti.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAJBRŽI i najukusniji ručak kad nemate vremena: zapečene makarone sa sirom
14. 06. 2023. u 17:11

ZA NAJUKUSNIJU PILETINU: Napravite marinadu od 3 jednostavna sastojka
14. 05. 2023. u 20:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)