UŠTIPCI OD TIKVICA: Lagan recept idealan za letnji obrok
TIKVICE su dostupne tokom cele godine, te je šteta ne iskoristiti ih za spremanje ovog interesantnog jela. Niskokalorične su vrednosti, prepune C vitamina, kalijuma, fosfora i selena. Danas vam donosimo jedan recept iz bakine kuhinje - uštipci od tikvica!

Foto: Peksels
Zasitni a ipak laki za stomak, uštipci od tikvica su odličan izbor! Lagani i vazdušasti, idealni su za doručak ili ručak.
Sastojci:
1 srednja tikvica
2 jajeta
oko 20 kašika brašna
malo praška za pecivo
so
2 kašike kisele pavlake
Priprema:
Tikvicu izrendajte i posolite. Nakon desetak minuta dobro ocedite višak vode. Umutite jaja i brašno i kiselu pavlaku. Dodajte tikvice i prašak za pecivo.

Foto: Peksels
Testo treba da je gušće nego za palačinke. Zagrejati ulje i kašikom vaditi testo i sipati u vrelo ulje.
Ukoliko pripremate hranu sa manje ulja, ovako pripremljenu smesu možete ispeći i u rerni na pek papiru.
Preporučujemo

NAPRAVITE SAMSU: Recept za tradicionalnu pitu sa sirom (VIDEO)
02. 08. 2023. u 07:00

NAPRAVITE SOČNI TART OD BRESKVE: Recept kojem ćete se obavezno vratiti ponovo
01. 08. 2023. u 20:50

DOMAĆI SLADOLED OD BOROVNICE: Ovaj recept morate da isprobate!
02. 08. 2023. u 18:15

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

U JEKU DAČINOG RAZVODA: Oglasila se Nataša Bekvalac
ĆERKA pevačice Nataše Bekvalac i bivšeg vaterpoliste Danila Ikodinovića, Hana Ikodinović, nedavno je napustila Srbiju i sa majkom otišla u Madrid, gde će se školovati.
16. 09. 2025. u 19:27
Komentari (0)