UŠTIPCI OD TIKVICA: Lagan recept idealan za letnji obrok

Новости онлајн

03. 08. 2023. u 22:45

TIKVICE su dostupne tokom cele godine, te je šteta ne iskoristiti ih za spremanje ovog interesantnog jela. Niskokalorične su vrednosti, prepune C vitamina, kalijuma, fosfora i selena. Danas vam donosimo jedan recept iz bakine kuhinje - uštipci od tikvica!

УШТИПЦИ ОД ТИКВИЦА: Лаган рецепт идеалан за летњи оброк

Foto: Peksels

Zasitni a ipak laki za stomak, uštipci od tikvica su odličan izbor! Lagani i vazdušasti, idealni su za doručak ili ručak.

Sastojci: 

1 srednja tikvica
2 jajeta
oko 20 kašika brašna
malo praška za pecivo
so
2 kašike kisele pavlake

Priprema:

Tikvicu izrendajte i posolite. Nakon desetak minuta dobro ocedite višak vode. Umutite jaja i brašno i kiselu pavlaku. Dodajte tikvice i prašak za pecivo.

Foto: Peksels

Testo treba da je gušće nego za palačinke. Zagrejati ulje i kašikom vaditi testo i sipati u vrelo ulje.

Ukoliko pripremate hranu sa manje ulja, ovako pripremljenu smesu možete ispeći i u rerni na pek papiru. 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca