OSLIĆ IZ RERNE: Nikad lakša priprema ribe - obožavaćete ovaj recept
Sočan iznutra, hrskav spolja, a nije pržen u dubokom ulju.

Foto: Jutjub/Printskrin/Mikina kuhinja
Potrebno:
- 1 kg smrznutog oslića
- 120 ml ulja
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica vegete
- 100 g pšeničnog brašna
- 1 kašika aleve paprike
- 1/2 kašičice ljute aleve paprike
- 1 kašičica začina za suvlaki (nije obavezna)
Priprema:
Ribu odlediti, oprati, pa prosušiti ubrusima. Iseći je na polovine i očistiti od iznutrica i peraja. U dubokom tanjiru pomešati brašno, so, alevu papriku, vegetu i začin za suvlaki. Na dno pleha sipati oko 100ml ulja (da pokrije dno). Svaki komad ribe uvaljati u mešavinu brašna sa začinima, pa ređati na nauljen pleh. Ribe malo poprskati uljem (oko 20ml). Ribu peći u rerni zagrejanoj na 200°C 20 minuta. Izvaditi pleh iz rerne, okrenuti ribu na drugu stranu, pa peći još 20-ak minuta.
Preporučujemo

PILEĆA SUSAM SALATA: Savršena salata gotova za pet minuta (VIDEO)
08. 08. 2023. u 11:20

PILEĆA SUSAM SALATA: Savršena salata gotova za pet minuta (VIDEO)
08. 08. 2023. u 11:20

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

"BRATE, MORAM!" Šta je Bora pred smrt uradio za Željka
POSLE vesti o smrti frontmena grupe "Riblja Čorba", koja je potresla region u septembru prošle godine, mnoge slavne ličnosti oglasile su se kako bi podelile svoje uspomene na Boru Đorđevića.
25. 06. 2025. u 08:29
Komentari (1)