OSLIĆ IZ RERNE: Nikad lakša priprema ribe - obožavaćete ovaj recept

Јутјуб

08. 08. 2023. u 15:43

Sočan iznutra, hrskav spolja, a nije pržen u dubokom ulju.

ОСЛИЋ ИЗ РЕРНЕ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт

Foto: Jutjub/Printskrin/Mikina kuhinja

Potrebno:

  • 1 kg smrznutog oslića
  • 120 ml ulja
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica vegete
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1/2 kašičice ljute aleve paprike
  • 1 kašičica začina za suvlaki (nije obavezna)

Priprema:

Ribu odlediti, oprati, pa prosušiti ubrusima. Iseći je na polovine i očistiti od iznutrica i peraja. U dubokom tanjiru pomešati brašno, so, alevu papriku, vegetu i začin za suvlaki. Na dno pleha sipati oko 100ml ulja (da pokrije dno). Svaki komad ribe uvaljati u mešavinu brašna sa začinima, pa ređati na nauljen pleh. Ribe malo poprskati uljem (oko 20ml). Ribu peći u rerni zagrejanoj na 200°C 20 minuta. Izvaditi pleh iz rerne, okrenuti ribu na drugu stranu, pa peći još 20-ak minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub