OSLIĆ IZ RERNE: Nikad lakša priprema ribe - obožavaćete ovaj recept

Јутјуб

08. 08. 2023. u 15:43

Sočan iznutra, hrskav spolja, a nije pržen u dubokom ulju.

ОСЛИЋ ИЗ РЕРНЕ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт

Foto: Jutjub/Printskrin/Mikina kuhinja

Potrebno:

  • 1 kg smrznutog oslića
  • 120 ml ulja
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica vegete
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1/2 kašičice ljute aleve paprike
  • 1 kašičica začina za suvlaki (nije obavezna)

Priprema:

Ribu odlediti, oprati, pa prosušiti ubrusima. Iseći je na polovine i očistiti od iznutrica i peraja. U dubokom tanjiru pomešati brašno, so, alevu papriku, vegetu i začin za suvlaki. Na dno pleha sipati oko 100ml ulja (da pokrije dno). Svaki komad ribe uvaljati u mešavinu brašna sa začinima, pa ređati na nauljen pleh. Ribe malo poprskati uljem (oko 20ml). Ribu peći u rerni zagrejanoj na 200°C 20 minuta. Izvaditi pleh iz rerne, okrenuti ribu na drugu stranu, pa peći još 20-ak minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (1)

OSVOJI KARTE ZA EVROBASKET 2025 i navijaj svim srcem za Srbiju